Hacer Kılcıoğlu’nun yazdığı, Yusuf Tansu Özel‘in resimlediği “Bas Pedala Luna”, 9 ve üzeri yaş grubu için Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Bazen kaybolmak, kendini bulmaktır.
Neşeli üslubuyla ve farklı kültürleri buluşturduğu çocuk ve gençlik kitaplarıyla sevilen Hacer Kılcıoğlu, okurunu bu kez bir bisiklet grubunun peşinden Kosova’ya götürüyor. Keşif ruhu, yardımlaşma ve güven duygularıyla örülü roman, sürprizlerle dolu bir macerayı küçük kahramanının gözünden anlatıyor. Akıcı diyalogları ve özgün karakterleriyle dikkati çekerken, iletişim ve önyargılar üzerine düşündürüyor. Her yaştan okura, farklılıklarla kucaklaşmanın, aynı Dünya’ya ait olduğumuzun sevincini duyumsatıyor.
Luna, arkadaşları Yiğit, İpek ve Atakan’la Uçan Kuşlar bisiklet grubunu kurmuştur. Babasından zar zor izin koparıp, annesiyle birlikte ta Kosova’da yapılan bir bisiklet turuna katılır. Ana kız, başka bir ülkeyi, oranın şarkılarını, yemeklerini keşfetmenin heyecanıyla pedal çevirirler. Tabii, gruptan ayrılıp kayboldukları âna dek… Annesi yardım aramaya gidince yalnız kalan Luna’nın yanında babasının sözleri, arkadaşlarıyla anıları ve günlüğü kalır sadece…
Hacer Kılcıoğlu: Manisa, Alaşehir’de doğdu. İngilizce öğretmenliği yaptı. Gezgin olmayı seven, sık sık yolculuklara çıkan Kılcıoğlu, çocukluk ve gençlik anılarını, Ben Eskiden Çocuktum (2003) ve Jale’yle Konuşmak (2006) adlı kitaplarda topladı. İlk çocuk romanı Perşembeleri Çok Severim‘i (2009), aynı mahallede büyümüş üç ünlü sanatçının çocukluk yıllarını anlatan İzmir’de Üç Çocuktuk – Sezen, Haluk, Meltem (2010) izledi. Eğlenceli çocuk romanı Bugün Adım Kaktüs Benim‘in (2011) ardından Kılcıoğlu, çeşitli ülkelere yolculuklarının izini taşıyan çocuk öykülerini Aydede Her Yerde (2012) adı altında topladı ve kitap, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nce (ÇGYD) 2012 Yılın Öykü Kitabı seçildi. Ertesi yıl Gevrekçiii‘de simit satıcısı İzmirli bir çocuğun hayat mücadelesini anlatan yazar, On Numara Çocuklar‘da (2014) üç romanının sevilen kahramanlarını (Perşembeleri Çok Severim‘in Tibet’ini, Bugün Adımı Kaktüs Benim‘in Çiçek’ini, Gevrekçiii‘nin Mahmut’unu) bir araya getirdi; Dağ Sustu Dağ Konuştu‘yu (2015) da gençler için yazdı. Gökyüzünü anımsatan çocuk öykülerini Havaya Bak (2017) adlı kitabında topladı. Çocukların merak ve hayal gücünün yol açtığı sürprizlere yaslanan romanı Radyo Pencere‘yi, (2019) sevinçli buluşmalarla ilerleyen İyi Günler Eczanesi (2021) izledi. Yazarın son romanı Bas Pedala Luna (2023), Kosova’da bir bisiklet gezisi sırasında yolunu kaybeden anne ve kızına odaklanıyor. İzmir’de yaşayan Kılcıoğlu’nun bir kızı, bir oğlu var.
edebiyathaber.net (8 Şubat 2023)