Covid-19 salgını, her alanda olduğu gibi okulların yazar etkinliği anlayışında da önemli değişikliklere neden oldu. Uzaktan eğitim döneminde hayata geçirilmeye başlanan çevrimiçi programlar, alışılagelmiş okul etkinliklerine deyim yerindeyse çağ atlattı. Başlangıçta sadece evde oturan öğrencilerin entelektüel gelişimlerine katkı sunmayı hedefleyen bu yayınlar, yaklaşık üç ay gibi kısa bir sürede kendi dinamiklerini kurup âdeta yıllardır hayatımızdaymışçasına kök saldı. Yazarlar ve etkinlik yöneticileri tek bir oturum ve kısa zamanda yüzlerce çocuğa aynı anda seslenebilme olanağı buldu. Aynı gün içerisinde Antakya’daki, Edirne’deki ve Yozgat’taki öğrencilerle bir araya gelebilmek, yazarlara ve etkinlik yöneticilerine tarifi mümkün olmayan duygular yaşattı.
2019-2020 eğitim-öğretim yılında, gerek klasik gerek çevrimiçi olmak üzere 800‘ü aşkın etkinlik hayata geçiren Tudem Yayın Grubu, Türkiye’nin dört bir yanındaki okullarda, kütüphanelerde, kültür merkezlerinde ve hatta evlerde kitapseverlerle buluştu.
Tudem Yayın Grubu, okullardaki yeni etkinlik anlayışını dikkate alarak baştan aşağı yenilediği Etkinlik Rehberi‘yle, yine yayıncılık sektörüne iz bırakacak bir çalışma hazırladı. Yeni Etkinlik Rehberi‘nde, okul öncesinden ortaokula, 12‘si sadece çevrimiçi, 45‘i çevrimiçi de uygulanabilir, toplam 83 etkinlik bulunuyor. Klasik ve çevrimiçi olmak üzere 23 yeni etkinliğin yer aldığı rehberde çizgi roman atölyesinden yaratıcı dramaya, sergi çalışmasından kent eğitimine uzanan onlarca farklı etkinlik, çocukları kitapların renkli dünyasıyla buluşturmayı hedefliyor.
Hayata geçirilen etkinlikler, çoğu zaman uzun soluklu projelere dönüşerek bütün bir yıla yayılıyor, hatta kitaplaştırılarak veya sergilenerek ölümsüzleşiyor, geniş kitlelerle buluşuyor. Edebiyatın diğer sanat dallarıyla etkileşimini bizzat deneyimleme şansına erişen öğrenciler de yıllar boyunca unutamayacakları anılar ve deneyimler biriktiriyor.
Dopdolu içeriğiyle sektörde adından bahsettirecek Tudem Yayın Grubu Etkinlik Rehberi‘ni incelemek ve bilgisayarınıza indirmek için tıklayın.
edebiyathaber.net (2 Eylül 2020)