Murad Tiryakioğlu’nun derlediği akademisyen ve iktisatçıların makalelerinin yer aldığı “Türkiye’nin Yerli Üretimi ve Politik Ekonomisi” İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları’ndan yayımlandı.
Tanıtım bülteninden:
İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, “Türkiye’nin Yerli Üretimi ve Politik Ekonomisi” isimli eseri kitapseverler ile buluşturdu. Türkiye’nin önde gelen iktisatçılarının ve akademisyenlerinin kaleme aldığı toplam 65 makaleden oluşan eser, ülkenin yerli, yeşil ve yenilikçi üretim tecrübelerine dayanarak geçmişi, bugünü ve geleceği tartışıyor
“Türkiye’nin Yerli Üretimi ve Politik Ekonomisi” isimli kitap İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlandı. Eser, Türkiye’nin geçmişten günümüze edinmekte olduğu yerli, yeşil ve yenilikçi üretim tecrübelerine ayna tutuyor. Bilim insanı Murad Tiryakioğlu tarafından derlenen kitap, Türkiye’de sanayileşme sürecinin nasıl geliştiğini, nelerin başarıldığını, hangi fırsatların kaçırıldığını, başarıların ve başarısızlıkların nedenlerini, hangi politikaların neden ve nasıl uygulandığını veya uygulanamadığını, nelerin yapılabileceğini ve nelerin yapılması gerektiğini anlatıyor. “Serdar Sayan ile Söyleşi” bölümüyle başlayan kitapta, Türkiye’nin seçkin iktisatçılarının ve akademisyenlerinin kaleme aldığı toplam 65 makale yer alıyor. Kaleme alınan bu makalelerde, son kırk yılda gündemden düşen sanayileşme, tasarruf, teknolojik gelişme ve devletin rolü gibi kavramlar vurgulanıyor; yerli üretim kapasite ve yeteneklerinin geliştirilmesi çağrısı yapılıyor.
Zengin bir başucu kaynağı olarak öne çıkan kitap; “Yerlileşmenin Önündeki Sorunlar”, “Küreselleşme, Sanayisizleşme ve Politikasızlık”, “Yerlileşme Sürecinin Dinamikleri”, “Yerlileşmeyi Anlamak ve Başarmak”, “Yerlileşme Sürecinde Örnekler”, “Tarihsel Süreçte Sektörel Dönüşüm”, “Endüstriyel Dönüşüm Sürecinde Yerli Üretim”, “Yeşil Üretimin Yerli Ekonomisi”, “Yerli Üretim Sürecinde Üzerine Konuşulmayanlar” olmak üzere toplam dokuz kısımdan oluşuyor.
edebiyathaber.net (7 Nisan 2021)