Rocio Bonilla’nın çocuklar için yazıp resimlediği “Öpücük Ne Renktir?”, Müren Beykan çevirisi ve Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Renklerin anlamı ve duygular üzerindeki etkisini çocuksu bir coşkuyla anlatan, enerji dolu bir kitap! İspanyol yazar Rocio Bonilla’nın yazıp resimlediği bu özgün eser, şiirsel anlatımı ve benzersiz desenleriyle her yaştan okuru etkileyecek nitelikte. Resim yapmayı çok seven bir kız çocuğunun, “Öpücük ne renktir?” sorusunun peşine takılan okur, renklerden tatlara, duygulardan hayvanlara uzanan eğlenceli bir yolculuğa çıkıyor. İnsanların ruh hallerinin, duygularının ve hatta öpücüğün bile çeşit çeşit renklerinin olabileceğini vurguluyor. İspanya’da 2016 Yılın En İyi Kitaplaşan Çocuk ve Gençlik Kitapları’nda ilk üçte yer alan bu eşsiz kitap, soruların ve düşünmenin de neşeli ve renkli olabileceğini anımsatıyor. Çocuklarla birlikte hayal kurmak, nitelikli zaman geçirmek için vazgeçilmez bir başucu kitabı.
Küçücük bir çocuk, kırmızı uğurböceklerini, mavi gökyüzünü ve sarı muzları nasıl resimleyeceğini çok iyi biliyor. Penguenlerin, gorillerin ve hatta havai fişeklerin resmini yaparken bin bir çeşit renk kullanıyor. O da ne! Öpücüğün resmini hiç yapmamış… Peki, ya öpücük ne renktir?..
Rocio Bonilla
Rocio Bonilla, 1970 yılında İspanya’da, Barcelona’da doğdu. Barcelona Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenim gördü. Okullarda pedagog olarak çalışan Bonilla, ünlü İspanyol illüstratörler Ignasi Blanch ve Roger Olmos’la birlikte atölye çalışmalarına katılıyor, İspanya’nın önde gelen çocuk dergilerine çiziyor. Çocuklar için yazıp resimlediği üç kitap Cara de pájaro (Kuşbakışı, 2014), La montaña de libros más alta del mundo (Dünyanın En Büyük Kitap Dağı, 2015) ve Günışığı Kitaplığı tarafından Türkçe’ye kazandırılan Öpücük Ne Renktir? (¿De qué color es un beso?, 2015) pek çok dile çevrildi. Öpücük Ne Renktir?, İspanya Eğitim Kültür ve Spor Bakanlığı’nın, edebiyat yayıncılığını destekleme amaçlı 2016 Yılın En İyi Kitaplaşan Çocuk ve Gençlik Kitapları seçiminde ilk üçte yer aldı.
edebiyathaber.net (16 Ağustos 2016)