Osman Balcıgil’den yeni bir dönem romanı: “Yağmur Çişeliyor”

Mayıs 28, 2024

Osman Balcıgil’den yeni bir dönem romanı: “Yağmur Çişeliyor”

Osman Balcıgil’in yeni romanı “Yağmur Çiseliyor” Destek Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

“Celile” adlı romanını çok yakında beyazperdede göreceğimiz, dönem romanları ve biyografik romanlarında Türkiye’nin en iyi kalemi kabul edilen Osman Balcıgil, bu kez de 70’li yılların en sonuna, 80’lerin en başına gidiyor, kan revan içindeki Türkiye’yi, masaya, bir casusluk romanı kıvamında yatırıyor.

Bu çok özel dönemde, Türkiye’de aslında ne olduğuna cevap arayan Balcıgil, kâh Beyaz Saray’ın “Durum Odası”nda konuşulanlara kulak kabartıyor, kâh ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin ve Ankara’da organize olmuş öteki kurumlarının koridorlarında dolaşıyor. Arada bir Türk Genel Kurmayının en derinlerine girmeyi de ihmal etmiyor.

Yaşananlara yüzde yüz bağlı kalarak kaleme aldığı yeni romanında Balcıgil, Türkiye toplumunun kılcal damarlarında dolaşıyor, ülkenin nabzını yakalıyor, çatışan tarafların ruh hallerine ayna tutuyor.

Nazım Hikmet’in annesi, Yahya Kemal’in sevgilisi Celile Hanım’ın, Osman Balcıgil tarafından kaleme alınan ve rekor satış rakamlarıyla okurun gönlünde taht kuran kült biyografik romanı için, beyazperde hazırlıkları yapan Balcıgil, şimdi de okurunu bir dönemi mercek altına aldığı  casusluk, aşk ve macera dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Osman Balcıgil’in yazdığı “Yağmur Çiseliyor” Destek Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Arka Kapak Yazısı:

EN ÇOK SATAN DÖNEM ROMANLARININ YAZARI OSMAN BALCIGİL’İN KALEMİNDEN…

TARİHSEL GERÇEKLERE TAM BİR BAĞLILIKLA.

Sokaklarda oluk oluk kan akıyor. Memleket orta yerinden ikiye ayrılmış gibi. Üniversiteler, fabrikalar fokur fokur kaynıyor. Parlamento çökmüş durumda. İnsanların göğsüne adeta fil oturmuş, herkeste ağır bir sıkıntı…

Belli ki kötü şeyler olacak. Generallerin üniformaları ütülenmiş, askerlerin postalları parlatılmış. Türkiye uçurumun kenarında…

Bütün bunlar olurken yaşanan nefes nefese bir casusluk ve aşk hikâyesi.

Bazı planlar bozulacak, kartlar yeniden dağılacak.

CIA’in en iyi yetişmiş ajanı Peck’in Türkiye kırsalında işi ne?

Metin ve Ceren, Türk kontrgerillasının tezgâhladığı içsavaşın ortasında ne arıyor?

Dışişleri Güvenlik ve İstihbarat Dairesi ajanı Nezihe Hanım devrimcilerin kurduğu barikatlara can havliyle neden atlıyor?

Türkiye’de gerçekleşecek darbe için ABD başkanı neden bu kadar çok çaba gösteriyor?

Sünnileri Alevilerin üzerine saldırtmaya, Beyaz Saray’ın hangi odasında karar veriliyor?

Hangi dünyaca ünlü CIA ajanları Türkiye’yi köşeye sıkıştırmanın peşinde?

O tarihten itibaren, Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Elinizden düşürmeyecek, soluk soluğa okuyacaksınız. Öğrenecekleriniz, tarihi yeniden değerlendirmenize yol açacak.

edebiyathaber.net (28 Mayıs 2024)

Yorum yapın