Doç. Dr. Osman Abalı’nın “Otizm” adlı kitabı Ediba Yayıncılık etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Doç. Dr. Osman Abalı’nın tarafından yazılan Otizm kitabı bu alandaki tanı, tedavi ve eğitimde güncel bilgilerden oluşuyor.
Otizm, ülkemizde tanı, teşhis ve tedavi aşamalarında henüz kafa karışıklıklarının giderilmediği bir rahatsızlık. Amerikan Sağlık Bakanlığı verilerine göre dünya genelinde okul çağındaki her 88 çocuktan birine otizm teşhisi konuluyor. Erkek çocuklarda kız çocuklarına göre 3-4 kat daha fazla görülen otizm hakkında ülkemizde sağlıklı istatistikler bulunmuyor. Çocuk ve Genç Psikiyatristi olan Abalı’nın 25 yıllık deneyimi ile ortaya çıkan kitapta aileler tarafından en çok merak edilen soruların da cevabı veriliyor.
Otizm Platformu tarafından önceki yıllarda öngörülen verilere göre, tahmini olarak 550.000 otizmli birey ile 0-14 yaş grubunda 150.000 civarında otizmli çocuk bulunduğu “varsayılıyor.” Otizmli bireylerin ebeveynleri, kardeşleri, yakın akraba ve çevreleri de hesaba katıldığı zaman, Türkiye’de her ile yayılmış durumda otizmden etkilenen 2 milyondan fazla vatandaştan bahsedilebilir.
Pek çok kişinin aklında soru işaretleri bulunan otizm üzerine, Doç. Dr. Osman Abalı tarafından kaleme alınan Otizm kitabı hem anne babalara hem de otizm hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere görsel, tablo ve grafiklerle geniş bir içerik sunuyor.
Neden bazı çocuklarda bu rahatsızlık görülüyor? Erkeklerde sık olmasının sebebi nedir? Neden bazı çocuklar hızla düzelirken bazılarında ağır gidişat gösteriyor? Otizm tedavisi nasıl yapılmalıdır? Otizm hakkında merak edilen soruların cevabı Doç. Dr. Osman Abalı’nın kitabında yer alıyor. Kitap, otizm konusunu kapsamlı bir şekilde açıklamanın yanı sıra bu konuda farkındalık oluşturma ve aileleri bilinçlendirme misyonu da taşıyor.
edebiyathaber.net (2 Ocak 2019)