Alime Yalçın’ın ilk çocuk öyküsü kitabı Öykü’nün Bir Tatil Günü, küçük Öykü’nün annesiyle birlikte bir cumartesi sabahı babaannesi ve dedesini ziyaret amacıyla evden çıkmasıyla başlayan, Öykü’nün bilinç penceresinden dünyaya ve yaşama bakan, rengarenk resimlerle dolu, sevimli bir kitap.
Okul öncesi ve ilk okuma çağındaki miniklere seslenen Öykü’nün Bir Tatil Günü, odağında “sevgi”nin yer aldığı bir çocuk öyküsü olarak dikkati çekiyor. Aile bağları, yaşlılara değer verme, onları ziyaret edip hatırlarını sorma gibi temel bazı davranış ve alışkanlıklar, kitabın satır aralarında küçüklere sezdiriliyor ve okudukları öykünün kahramanıyla özdeşim kurarak davranışlarında olumlu yönde gelişim göstermeleri amaçlanıyor.
Armağan alma, çiçek sunma, evcil hayvanlara ve bitkilere sevgi gösterme, güleryüzlü olma, yardımlaşma, dayanışma gibi toplumsal davranış, değer ve tutumlar öykü kişilerinin aile dünyası içinde sunuluyor. Ayrıca küçük Öykü’nün bir iş yaparken kendi başına sorumluluk alması ve babaannesine yardımcı olması ilgi uyandırıyor. Kitap sevgisine ve kitapların içindeki düşlere de dikkat çekilen Öykü’nün Bir Tatil Günü’nde okumanın güzelliği yine Öykü aracılığıyla dile getiriliyor. Sayı sayma, telefonla konuşma gibi bazı konular da Öykü’nün davranışlarıyla öykü metninde gösteriliyor.
Akıcı bir dille yazılan Öykü’nün Bir Tatil Günü’nde küçük okurlar kendi yaşantılarından bir yansımayla karşılaşacak; küçük Öykü ile arkadaş olup el ele bir okuma yolculuğuna çıkacaklar.
Hülya Soyşekerci – edebiyathaber.net (10 Mayıs 2013)