Özgür Üniversite’de 3 ay sürecek Bahar Dönemi, 17 Mart Cumartesi günü Fikret Başkaya’nın “Yapısal Krizden Çöküşe, Dünyanın Sefil Halleri” başlıklı semineriyle açılacak. Bu dönem; edebiyat, psikoloji, siyaset, tarih, seminerlerinin yanı sıra güncel gelişmeler tartışılacak. Ayrıca, resim fotoğraf, estetik ve yazarlık atölyeleri yapılacak.
Özgür Üniversite bu dönemde de yine çok çeşitli başlıklar ilgi çekici içeriklerle sunulacak. Pazartesi akşamları İnci Kerestecioğlu ile 4 hafta boyunca “Feminist siyaset teorisi” seminerlerinin ardından 6 hafta boyunca Ferda Keskin, Kurtul Gülenç, Levent Safalı, Saffet Murat Tura ve Sungur Savran tarafından “Postmodernizm Tartışmaları” başlığı ile seminerler yapılacak. Salı akşamları Erhan Keleşoğlu ve Yüksel Taşkın ile 6 oturumda “Ortadoğu siyasetine ve tarihine giriş” seminerleri gerçekleştirilecek.
Çarşamba akşamları “Cumhuriyet romanında toplum, birey, kimlik ve siyaset” üst başlığı ile Erol Köroğlu, Ömer Türkeş, Seran Demiral, Sinan Yıldırmaz ve Zeynep Uysal yer alacak. Perşembe akşamları İzzettin Önder ile “Kapitalizmin çöküşünde devletin rolü” seminerleri yer alırken Cuma akşamları Cengiz Gündoğdu tarafından “Estetik” seminerleri verilecek. Gençer Yurttaş ile Fotoğraf Atölyesi ve Haydar Özay ile Resim Atölyesi yeni katılımcılar ile devam ederken Fuat Ercan tarafından “İnsan-oluş halleri(miz); zoon politikondan homo-economicus’a” başlığıyla 4 oturumluk seminerler yapılacak.
Cumartesi günleri Erkut Sezgin ile “Fenomenolojik çözümlemenin ışığında bilincin anlamı” ve Doğan Şahin ile “Psikososyal” seminerleri yer alacak. Cumartesi Seminerleri kapsamında Erdoğan Aydın, Ertan Erol, Galip Yalman, Ömer Madra, Sibel Özbudun, Tarık Şengül ve Y. Doğan Çetinkaya “Ekonomik, finansal, sosyal, ekolojik, politik ve jeopolitik krizler sarmalında XXI’inci yüzyıl” üst başlığı ile sunumlar yapacaklar.
Mayıs ayında Alaeddin Şenel “Üretim teknolojileri-savaş teknolojileri etkileşimi”, Yusuf Öz ile “Yakın dönem siyaset felsefesi”, Levent Safalı ile Platon’un Devleti, Tahir Şilkan ile Türk Edebiyatından Portreler, Ercan Kanar ile Hukuk Söyleşileri ve Selahattin Yıldırım ile Gramsci’yi okumak seminerleri düzenlenecek.
Özgür Üniversite’nin faaliyetleri, yayınları ve ders programı hakkında daha fazla ayrıntıyı www.ozguruniversite.org internet sitesinden ya da (0212) 292 77 40 numaralı telefondan edinebilirsiniz.
edebiyathaber.net (14 Mart 2018)