Özgür Üniversite’nin 3 ay sürecek 2016 Güz Dönemi, 22 Ekim Cumartesi günü Fikret Başkaya’nın “Yaratıcı Ütopya Zamanı: Kapitalizm Dahilinde İnsanlığın Bir Geleceği Yok!” başlıklı semineriyle açılacak. Bu dönem; edebiyat, psikoloji, siyaset, resim, fotoğraf, felsefe ve sinema gibi seminerlerin yanı sıra güncel gelişmelerin tartışılacağı seminerler yapılacak.
Özgür Üniversite’de bu dönemde de, yine çok çeşitli başlıklar ilgi çekici içeriklerle sunulacak. Pazartesi akşamları Aydın Çubukçu ile “Ekim Devrimi Öncesi Sanat – Ekim Devrimi Sonrası Sanat” başlıklı seminer yer alırken salı akşamları Ahmet Tonak, Sungur Savran, Kurtar Tanyılmaz ve Özgür Öztürk ile Kapital Okuma seminerleri yapılacak. çarşamba akşamları Sinan Yıldırmaz ile “Türkiye’de Roman, Sınıf Siyaset”, perşembe akşamları İzzettin Önder’in “Toplumlar ve Kurumların Etkileşim Dinamikleri” başlıklı semineri yer alırken, yine aynı akşam Gençer Yurttaş ile Fotoğraf Atölyesi yapılacak. Cuma akşamları Cengiz Gündoğdu, “Felsefe-Yaşam” seminerleri düzenlerken, Taner Timur’da cumartesi günleri ayda bir söyleşi yapacak. Cumartesi günleri Erkut Sezgin ile Felsefe-İnsan ve Doğan Şahin ile “Psiko-Sosyal” seminerleri yer alacak.
Cumartesi Seminerleri kapsamında her cumartesi günü “Darbeler ve Darbe Karşıtlığı” başlığı altında Erdoğan Aydın, Evren Balta, İsmet Akça, Mehmet Ö. Alkan, Taner Timur ve Y.Doğan Çetinkaya gibi isimler sunum yapacak. Ayrıca “Yeni Türkiye’de siyaset ve medya” başlığıyla Ahmet Köse, Atilla Göktürk, Ertuğrul Mavioğlu, Mehmet Türkay, Tolga Tören ve Yüksel Akkaya’da sunumlar yapacak.
Aralık ayında Levent Safalı “Akıl var mantık var”, Y.Doğan Çetinkaya ile “Marx İş Başında: Fransa Üçlemesinde Devlet, Sınıflar ve Tarihsel Materyalizm”, Ali Şimşek ile “Bir Film Nasıl Okunur?”, Ercan Kanar ile “Alternatif Hukuk Söyleşileri”, Onur Hamzaoğlu ve Uğur Kara ile “Akademi” seminerleri ve Haydar Özay ile Resim Atölyesi düzenlenecek.
Özgür Üniversite’nin faaliyetleri, yayınları ve ders programı hakkında daha fazla ayrıntıyı www.ozguruniversite.org internet sitesinden ya da (0212) 292 77 40 numaralı telefondan edinebilirsiniz.
edebiyathaber.net (14 Ekim 2016)