“Özgürlüğün Rotası” ile kendiniz olma yolculuğuna yelken açın

Eylül 16, 2024

“Özgürlüğün Rotası” ile kendiniz olma yolculuğuna yelken açın

Hatice Melisa Acar’ın kaleme aldığı “Özgürlüğün Rotası”, Destek Yayınları’ndan hayata dair sorgulamalarını derinleştirmek isteyen herkes için kitabevlerinde yerini aldı.

Tanıtım metninden

Romanın Kahramanı Aya’nın İlham Verici Hikayesi

Teknolojiyle çevrelenmiş bir dünyada yaşayan Aya, sanal ve gerçek yaşam arasındaki ince çizgide, kendini keşfetme yolculuğuna çıkıyor. Kitap boyunca Aya’nın içsel çatışmalarına, hayatın anlamını sorgulamasına ve özgürlük arayışına tanıklık ediyoruz. Hikaye, felsefi bir derinliğe sahip olmasının yanı sıra akıcı anlatımı ve sürükleyici kurgusuyla da dikkat çekiyor.

Hatice Melisa Acar’ın kaleme aldığı “Özgürlüğün Rotası”, okuyucuları özgürlük, benlik ve insan doğası üzerine bir yolculuğa davet ediyor. Kitap, günümüz dünyasının dijitalleşen yaşam koşullarında insanın özgürlüğünü nasıl tanımlaması gerektiğini, bireyin kendi rotasını bulma serüvenini ustaca kurgulanmış bir hikâye ile ele alıyor.

Arka Kapak Yazısı

“HAREKET ETMEYENLER, BAĞLI OLDUKLARI ZİNCİRLERİ FARK EDEMEZLER…”

Özgürlük nedir? Binlerce yıldır tartışılan soru… Arzulardan azade olmak mı, devlet organizasyonlarının baskısından kurtulmak mı, yoksa sosyal yönlendirmelerden özgürleşmek mi? Tümü geçerliyse bunların geçmişimizle, hikâyemizle, kaygılarımızla ya da psikolojimizle bağlantısı nedir?

Bu kitap bu sorulara heyecanlı bir kurgusal anlatımla ışık tutuyor. Gelecekte, bir bilimkurgu dünyasının içinde, enteresan bir adaya düşen insanların karşılarına çıkan gizemli tarihi kişiliklerle olan Sokratik diyalogları, yüzleştikleri çatışmaları ve sonunda verdikleri mücadeleyi aktararak özgürlük kavramını berraklaştırmayı amaçlıyor. Liberalizmin farklı felsefi alt dalları arasındaki teorik iç hesaplaşmayı ustalıkla gözler önüne seriyor. Tüm bunlar ışığında okurlarını, bütünüyle kendileri olmayı başardıkları cesur hayatlar yaşamaya davet ediyor.

Yazar hakkında

İzmir, Türkiye’de doğdu. Birleşik Krallık’ta bulunan Glasgow Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde siyaset ve ahlak felsefesi üzerine doktora yapmaktadır. Bu kitap basılmadan hemen önce, kitabın kendisiyle ilgili kısmını okuyan ünlü politik teorisyen Prof. Philip Pettit tarafından Princeton Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’ne davet aldı ve şu an çalışmalarını bu fakültede sürdürmektedir. Yüksek lisans eğitimini uluslararası üstün başarı bursuyla kabul edildiği Glasgow Üniversitesi’nde otonomi temelli liberalizm ve yoksulluk üzerine uzmanlaşarak tamamladı. Ayrıca, ulusal üstün başarı bursuyla kabul edildiği İbn Haldun Üniversitesi’nde tarih ve sosyal bilimler felsefesi üzerine uzmanlaşıp ve tarihte nedensellik ve özgür irade konusunda yazdığı tez ile bir yüksek lisans derecesi daha aldı (2022). Lisans eğitimine ODTÜ Tarih Bölümü’nde başlayıp, derecesini Kâtip Çelebi Üniversitesi Teoloji Bölümü’nde fakülte birincisi olarak tamamladı (2020). Şu sıra insan hakları, insan onuru, toplum ve tarih karşısında özerklik konularında uzmanlaşmaktadır.

Yorum yapın