Pandabiyat Dergi 6. sayısı çıktı

Temmuz 29, 2024

Pandabiyat Dergi 6. sayısı çıktı

Pandabiyat Dergi’nin 6. sayısı çevrimiçi olarak okuyucuyla buluştu.

Tanıtım bülteninden:

İlk beş sayısını PND Kitap etiketiyle matbu olarak yayımlayan Pandabiyat dergi, altıncı sayıdan itibaren edebî yolculuğuna dijital ve ücretsiz olarak devam edecektir.

Pandabiyat 06’ya aşağıdaki linkten ulaşabilir, ücretsiz bir şekilde dergi formatında okuyabilir ya da pdf formatında cihazınıza indirebilirsiniz.

https://www.pandabiyat.com/post/pandabiyat-dergi-6-sayisi-cikti

Kurucumuz Emre Albayrak’ın editörlüğünde hazırlanan Pandabiyat’ın 6. sayısında; 1926 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi ve bu ödülü Selma Lagerlöf’ten sonra kazanan ikinci kadın yazar Grazia Deledda’yı kapağımıza taşıdık.

Grazia Deledda’nın 1933 tarihli Sole d’estate eserinden “Ağlayan Bir Yaratık” (Una Creatura Piange) isimli öyküsünü Anonymous çevirdi!

Grazia Deledda’nın Türkçede ilk kez yayımlanan romanı Marianna Sirca’nın editörü Emre Albayrak, Marianna Sirca üzerine bir makale kaleme aldı.

Arthur B. Waltermire’ın “Ölüm Kapıları” (The Doors of Death) öyküsü Bünyamin Tan çevirisiyle, Robert E. Howard’ın “Ozan” isimli şiiri Emrecan Doğan çevirisiyle Pandabiyat’ta!

Pandabiyat’ın 6. sayısında yer alan yazarlar: Bülent Tunga Yılmaz, Banu Balaban, Feride Serin, Koray Kurtoğlu, Beyzanur Kılıçaslan, Seçil Örnek, Burçak Özkale, Uğur Ünen, Osman Karakuş, Nisa Dede, Selman Kaplan ve Ceren Dilem Duman.

Derginin çift kapak tasarımına imza atan sanatçı ise İrem Doğu.

Pandabiyat 06, şimdi www.pandabiyat.com’da!

Keyifli okumalar dileriz.

edebiyathaber.net (29 Temmuz 2024)

Yorum yapın