“Pazarlamacının Dijital Reklamcılık Rehberi” yakında raflarda

Haziran 30, 2024

“Pazarlamacının Dijital Reklamcılık Rehberi” yakında raflarda

Shailin Dhar ve Scott Thomson’un kaleme aldığı Büşra Uyar’ın çevirisini yaptığı Pazarlamacının Dijital Reklamcılık Rehberi, The Kitap etiketiyle 5 Temmuz’dan itibaren raflarda yerini alacak.

Tanıtım metninden

Arka Kapak Yazısı:

“Başarısız bir pazarlama girişiminin bir kuruluşa toplam maliyeti yalnızca planlama, medya ve uygulama için harcanan para değildir, aynı zamanda heba edilen bir başarının kaçırılan yatırım getirisinin fırsat maliyetini de içerir.”

Pazarlamacılar, günümüzde reklam sektörünü sarsan karmaşık sorunlarla nasıl başa çıkabilir? Elbette, ihtiyaç duyulan metrikleri öğrenerek, ölçümün önemini anlayarak ve mevcut teknolojiler hakkında bilgi sahibi olarak! Veri gizliliğine dair çelişkili mevzuat ve kanunlar, ölçüm kısıtlamaları, tedarik zincirindeki aksaklıklar ve her gün ortaya çıkan birbirinden farklı problemlerle pazarlama dünyası her zamankinden çok daha karmaşık bir hâlde. Pazarlamacının Dijital Reklamcılık Rehberi, pazarlama sektörünü besleyen metrikler, para ve teknolojiyi mercek altına alıyor ve pazarlamacılar için dijital reklamcılık dünyasında bir pusula görevi görüyor. Dijital pazarlama alanında sektörün en yenilikçi isimlerinden Shailin Dhar ve Scott Thomson, bu kitapta mevcut dijital ortamı şekillendiren güçleri ve dijital stratejilerini tasarlamaya çalışan reklamcıların ortak tepkilerini özetliyor. Okuyuculara dijital reklamcılıkta sıkça yapılan yanlışlar konusunda yol gösteren yazarlar, ölçümleme konusunda faydalı bilgiler paylaşıyor. Genellikle şirketlerin öncelikler listesinde daha alt sıralarda yer alan uygulamalara alternatifler sunuyor. Pazarlamacının Dijital Reklamcılık Rehberi, markalar ve iş ortakları için finansal kaynakların israfını en aza indirmenin ve sonuçları iyileştirmenin yollarını sunuyor. Kitap, kurum içi pazarlama ekipleri, ajans profesyonelleri ve teknoloji ortakları arasındaki boşluğu aydınlatırken, okuyucuların küresel reklam endüstrisinde paranın nasıl aktığını anlamalarına yardımcı oluyor.

“Bu kitap, reklamverenlerin kontrol etmesi gereken birçok konuyu derinlemesine inceliyor ve uygulanabilir çözümler sunuyor. Mevcut durum ancak bu gibi kişilerin çalışmalarıyla düzelecektir. Mükemmel bir içerik.” –Nick Manning

Yazar hakkında

Scott Thomson Londra’da yaşıyor ve bir ölçüm danışmanlığı ve teknoloji sağlayıcısı olan Method Media Intelligence’ın (MMI) ortağı. Savunma Bakanlığı’nda kullanıcı dostu kontrol sistemlerinin tasarlanmasına yardımcı olan bir yüklenici ile çalıştıktan sonra 25 yılını Publicis, Nielsen, Media Audits, Naked Communications ve Dentsu gibi şirketlerde markaların başarılı pazarlama stratejileri tasarlamasına, tasarlamasına ve ölçmesine yardımcı olmaya odaklanarak ve şu anda reklamcılık sektörünün karşılaştığı zorlukların çoğunda çok sayıda coğrafyada çok sayıda küresel marka ile çalışarak geçirmiştir.

Shailin Dhar New York’ta yaşamaktadır ve Method Media Intelligence’ın (MMI) kurucu ortağıdır. Şirketlerin dijital reklam etkinliğini doğrulamasına, geçerliliği güvence altına almasına, görüntülenebilirliği değerlendirmesine ve marka güvenliğini desteklemesine yardımcı olmaya odaklanan bir medya, web teknolojisi ve reklam teknolojisi uzmanıdır. Sektörün diğer tarafında çalıştıktan sonra, şimdi dijital reklam pazarındaki hileli ve belirsiz iş uygulamalarını azaltmak ve pazarlamacıları gelecekteki zorluklara hazırlamak için markalar, ajanslar, küresel ticaret grupları, reklam teknolojisi firmaları ve reklam doğrulama şirketleriyle birlikte çalışıyor.

Çevirmen hakkında

Büşra Uyar, Sakarya’da doğdu. Akdeniz Üniversitesi’nde Gazetecilik lisans eğitimini, Yeditepe Üniversitesi’nde ise Karşılaştırmalı Edebiyat yüksek lisans eğitimini tamamladı. İstanbul’da yaşıyor, kitap editörlüğü ve çeviri yapmaya devam ediyor.

Yorum yapın