Pelin Özer’in söyleşi alanındaki otuz yılı aşkın deneyimini farklı alanlarla da harmanlayarak aktardığı “Gözüm Kulağım Sende” söyleşi atölyesinin yeni turu başlıyor. Üç hafta sürecek ve 9 Temmuz’da başlayacak olan atölye zoom üzerinden her salı 20.00-22.00 saatlerinde gerçekleşecek. İletişime, başta edebiyat olmak üzere farklı sanat dallarına, psikolojiye ve kendini tanımaya ilgi duyan herkese açık atölyenin ücretsiz tanıtım buluşması 11 Haziran Salı günü 20.00-22.00 saatleri arasında yine zoom’da gerçekleşecek.
Kurucusu ve yaratıcısı olduğu “Öğretilemeyen Şeyler” atölyeleri ve verdiği özel derslerle 2018’den bu yana pek çok yazar ve yazar adayına temas eden, gelişimlerine katkıda bulunan Pelin Özer, “öğretilemeyen şeyler” kavramını katılımcılarla ve ele aldığı konularla birlikte zenginleştirerek yeni bir sorgulama-yaratım bahçesi kurmayı arzuluyor. İlk yapıtı “Latife Tekin Kitabı”yla söyleşi türüne yenilik getirmeyi hedeflemiş ve hem hayatında hem de yazınsal düzlemdeki çalışmalarında söyleşiyi baştacı etmiş olan Özer “Gözüm Kulağım Sende” atölyesinde katılımcıları “Hayatın İçindeki Söyleşi Halleri”, “Tezgâhtaki Söyleşi Halleri” ve “İçerideki Söyleşi Halleri” başlıkları altında kapsamlı bir araştırmanın parçası olmaya davet ediyor.
Göz göze bakmanın, birbirini can kulağıyla dinlemenin, sessizliklere alan açıp orada yürüyen dilsiz sohbeti de algılayıp çözümleyebilmenin önemine dikkat çeken bir çalışma olacak bu. Katılımcılar bir “kök yöntem” olarak ele alınan bu türün açtığı yollardan hep birlikte söyleşerek geçerken yeni ifade imkânları yaratmanın; kendilerini ve karşılarındakileri daha iyi çözerek anlamları, bereketi hep birlikte çoğaltmanın mümkün olduğunu deneyimleyecekler.
“Başlangıçta ilk soru şöyle düzenlenebilir örneğin” diyor söyleşi atölyesi: “Gözünüzü kulağınızı karşınızdakinden, hayattan, yaratımdan ve kendinizden esirgemeden söyleşmeye var mısınız?”
Pelin Özer ile Öğretilemeyen Şeyler atölyeleri hakkında bilgi alıp iletişim kurmak isteyenler şu adreslere başvurabilir: www.pelinozer.com, [email protected] ve @pelinozerofficial.
edebiyathaber.net (28 Mayıs 2024)