Pelin Özer’in “Yazmanın 41 +1 Hali” atölyesi devam ediyor

Mayıs 29, 2024

Pelin Özer’in “Yazmanın 41 +1 Hali” atölyesi devam ediyor

Pelin Özer’in 2018’de başladığı, yazarlık ve editörlük alanındaki deneyimlerini yazma eylemi özelinde “biricik”, “kişiye özel” bir yaklaşımla ele alıp aktardığı “Yazmanın 41+1 Hali” atölyesi yola devam ediyor. Dokuz hafta sürecek ve 8 Temmuz’da başlayacak olan atölye zoom üzerinden her pazartesi 20.00-22.00 saatlerinde gerçekleşecek.

Kendi “saklı yazı”sıyla buluşmayı hedefleyen, özgünlük yolunda ilerlemeyi mesele edinen ve yazının yaratıcısından beklediği çalışmaya gönüllü herkese açık atölyenin ücretsiz tanıtım buluşması 10 Haziran Pazartesi günü 20.00-22.00 saatleri arasında zoom’da gerçekleşecek. 

Kurucusu ve yaratıcısı olduğu “Öğretilemeyen Şeyler” atölyeleri ve verdiği özel derslerle 2018’den bu yana pek çok yazar ve yazar adayına temas eden, gelişimlerine katkıda bulunan Pelin Özer, “öğretilemeyen şeyler” kavramını katılımcılarla ve ele aldığı konularla birlikte zenginleştirerek yeni bir sorgulama-yaratım bahçesi kurmayı arzuluyor. Bu çalışmalarının ilk durağı olan “Yazmanın 41+1 Hali”nde yazma eylemini sonsuz olanak barındıran bir ifade alanı olarak ele alırken “Herkes yazar olabilir” değil de “Herkes yazarak kendini ifade edebilir” diyor. “Acaba yazmak gerçekten kader mi yoksa bir hal mi? Kendiliğinden bir akış mı yoksa zorlanan bir hedef mi? Yazmadan durabilir miyim?” gibi sorulara samimiyetle yanıt arayıp soruları ve sorgulamaları çoğaltmaktan kaçınmıyor. Yıllar içinde “Haiku Okuma Gözlüğü”, “Haiku Defteri”, “Yazının Haiku Hali”, “Söyleşi, Gözüm Kulağım Sende”, “Editörlükte İlk Adımlar ya da Derinlemesine Okur-Yazarlık” başlıklarıyla hareket alanını genişleten Öğretilemeyen Şeyler bir yaratım vahası olarak canlılığını her daim koruduğu gibi etkileşimlere açık doğasıyla sinerji alanlarını da genişletiyor.

Pelin Özer ile Öğretilemeyen Şeyler atölyeleri hakkında bilgi alıp iletişim kurmak isteyenler şu adreslere başvurabilir: www.pelinozer.com, [email protected] ve @pelinozerofficial.

edebiyathaber.net (29 Mart 2024)

Yorum yapın