Dr. Timur Fadıl Oğuz’un eğitmenliğinde “Psikolojik Analizler Serisi I – Vicdan” eğitimi 9 Nisan’da başlıyor.
Eğitimin Konusu
Günümüzde ticari anlamda başarısız bir kitap yazmak isterseniz “suçluluk” üzerine bir kitap yazmak bu başarısızlığı garantileyecektir. Suçluluk günümüzde “modası geçmiş” bir konu artık. Oysa psikanaliz tarihinin erken dönemlerinin teorilerinde ilkeler ve yasaklar ile çatışma yaşayan “suçlu insan” merkezi oluşturmaktaydı, bu çatışma ve “suçlu insanın” vicdanı sorgulanırdı. “Vicdan” kelimesinin anlamı bile sessizce dönüşüme uğramış gibi. Artık vicdan kelimesi neredeyse yalnızca merhamet anlamında kullanılıyor. Suçluluk ya da kabahatlilik kavramları vicdanın kapsama alanından çıkarıldı sanki. Doğrudur; suçluluk, vicdan her zaman zorlu konulardı. Dostoyevski’nin ünlü romanı Suç ve Ceza’da komiser Petroviç, Raskolnikov’a “insanların kötü değil zayıf” olduklarını söyler. Kötülük nerede başlar; iyilik nerede biter?… Bu mesele emin olmayı en çok istediğimiz ama sürekli bocaladığımız bir meseledir. Ahlaklı davranış nedir? Ahlaksızlık nerede başlar? Peki insanı iyicil ya da kötücül davranışa iten psikolojik zemini neler oluşturur?
İki oturumdan oluşan seminerde önce psikanalitik teorinin vicdanın oluşumu ve gelişmesi konusunda geliştirdiği temel kavramları inceledikten sonra bu kavramlar ışığında günlük yaşam, tarihi olaylar, edebiyat eserleri ve sinema filmlerinden kesitleri analiz edilerek bu çetrefilli sorunsala psikolojik açıdan ışık tutulmaya çalışılacak.
Eğitim İçeriği
- Hafta:Erken dönem psikanalitik teoride vicdanın oluşumu ve gelişmesi ile ilgili temel kavramların açıklanması. Çağdaş psikanalitik yaklaşımlara giriş.
- Hafta:Çağdaş psikanalitik yaklaşımlar ve bu kavramlar ışığında günümüz toplum ve bireyinin psikolojik analizi.
Tüm programa katılan öğrencilere Katılım Belgesi verilecektir.
Tarih : 9, 16 Nisan 2019
Süre : Haftada bir gün / Salı günleri / Saat: 19:00 – 21:00
Ücret : Tüm Program 230 TL / Tek Ders Giriş : 125 TL
Mekan : Deppo29 / Kader Sokak (Yeni Beyaz Zambak) No : 29 GOP / Çankaya
*Eğitime aşağıdaki web sitesinde yer alan başvuru bölümünden ön kayıt yaptırabilirsiniz. Kesin kayıt için sizinle iletişime geçilecektir.
Ön Kayıt ve Detaylı Bilgi İçin :
www.ders101.com
Esra Arıkan
0532 374 18 46
edebiyathaber.net (2 Nisan 2019)