Anne Ancelin Schützenberger’in “Psikosoybilim” adlı kitabı, Kağan Kahveci çevirisiyle Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Bugün özellikle Avrupa ve Amerika’da neredeyse moda haline gelen psikosoybilim, psikolojik sıkıntılar nedeniyle ıstırap çeken fakat ıstırabının kaynağı sırf kendi hayatının olaylarında bulunamayan kişilerin soy geçmişlerinin araştırılması ve orada kuşaklar boyunca tekrar tekrar aktarılan travmaların gün yüzüne çıkartılmasıyla ortaya çıkan ve böylece psikoloji alanında adeta yeni bir kıta keşfeden bilim olarak tanımlanıyor.
Psikosoybilimin öncülerinden Schützenberger’in en olgun döneminde kaleme aldığı yazılardan oluşan bu kitap, travmaların kuşaklaraşırı ve kuşaklararası bilinçaltı aktarımı, bilinçaltı aile sadakati, yıldönümü sendromu, genososyogram vb. temel kavramları bilimsel bir titizlikle fakat hep örneklerin eşlik ettiği yalın bir dille anlatıyor.
Psikosoybilimin üzerine bina olduğu biyoloji ve nöroloji alanındaki yeni bilimsel gelişmelere değinen yazar, bir doktor hassasiyeti içinde tedavi yöntem ve süreçleriyle ilgili ayrıntılı açıklamalar yapmayı da ihmal etmiyor. Anne Ancelin Schützenberger’in ruhsal mirası anlamaya, en iyi şekilde kullanmaya ve gerekiyorsa dönüştürmeye yardımcı olmayı hedefleyen eseri Psikosoybilim, Kağan Kahveci’nin çevirisi ile tüm kitapçılarda…
Anne Ancelin Schützenberger (d.1919), psikodrama alanında J. L. Moreno’dan eğitim aldı, Elisabeth Kubler-Ross’un öğrencisi oldu. Carl Rogers, Margaret Mead ve Gregory Bateson’la çalıştı. Sözel olmayan iletişim teknikleri alanında uzman olan Anne Schützenberger halen Paris’te yaşamaktadır.
edebiyathaber.net (26 Temmuz 2016)