Neşe Oğuzsoy’un yazdığı, Göktuğ Karahan’ın resimlediği Renkler Küsünce, 8 ve üzeri yaş grubu için Doğan Çocuk tarafından yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Sevginin, anlayışın ve barışın hüküm sürdüğü bir dünya için atmamız gereken adımları İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi çerçevesinde ele alıyor bu kitap.
Dünya, zor bir dönemden geçiyordu. İnsanlar birbirlerinin özgürlüklerine, inanç ve düşüncelerine saygı göstermiyor; haksızlıklar, hastalıklar ve açlık artıyordu.
Bu duruma çok üzülen renk perileri harekete geçmeye karar verdiler. 7 renk perisi her kıtadan bir rengi alıp sakladı. Dünya iyice renksiz, tatsız tuzsuz bir yer hâline geldi.
Ancak her kıtada renklerini kaybetmeyen biri vardı. Bunlar; doğa, hayvanlar, insanlar ve yaşamla ilgili sezgileri güçlü, duyarlılık sahibi bilgelerdi. Sorunu çözmek için harekete geçen bilgeler, renk perilerinin verdiği görevleri yerine getirmeye başladı. Böylece dünya tüm renklerine kavuşacaktı.
Dünyayı koruyabilmek için İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni çok iyi okumalı, anlamalı ve her şeyden önemlisi, uygulanması için bir adım da biz atmalıyız. Renkler Küsünce dünyamızı renklendirecek İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin otuz maddesini de sıralıyor.
Neşe Oğuzsoy
Marmara Üniversitesi Radyo TV ve Sinema Bölümünü bitirdikten sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesinden “Pedagojik Formasyon” alarak eğitimcilik yaşamına özel bir okulda 24 sene önce başladı. Bu kurumda “Müzik ve Sahne Sanatları” alanında eğitmenlik ve yöneticilik yaptı.
2007 yılında Doğan Çocuk ile “Klasik Müzik Serisi”nin ilk 4 müzikli kitabı olan “Mozart, Vivaldi, Beethoven, Bach” dörtlüsünü çıkardı. Sonraki yıllarda bu seriyi “Chopin, Tchaikovsky ve Strauss” izledi. 2010 yılında İnsan Hakları Bildirgesi’ni masallaştırdığı “Renkler Küsünce” ve 2016 yılında “Müzikli Türkiye Yolculuğu” başlığı altında, Türkiye ve bölgelerini konu alan, yine Doğan Çocuk ile “Gizli Dost”, “Çingene Kızın Gizemi”, “Denizden Korkan Su” ve “Rüzgârla Konuşmak” isimli müzikli kitapları çıkardı.
Görev yaptığı okulun ilk ve orta seviyelerinde sahnelenmeye devam eden 7 tiyatro oyunu yanında 2013 yılında Kelebek Yapım tarafından “Odada Dört Mevsim” isimli oyunu da 3 sene boyunca sahnelendi. Halen okulunun lise bölümünde “Sosyal sorumluluk, Kulüp ve Sanat Koordinatörü” olarak görev yapmaktadır. Bunun yanı sıra hem kitap ve oyun yazarlığı yapmakta hem de farklı platformlarda çalışmalarını sürdürmektedir.
Göktuğ Karahan
1988 yılında Eskişehir’de doğdu. İlkokul ve lise eğitimini burada tamamlandıktan sonra Dumlupınar Üniversitesinde Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film Bölümünü kazandı. Lisans eğitimini derece ile üç yılda bitirdi. Mezun olduktan sonra concept artist / illüstrator olarak çalışmaya başladı. Katıldığı yarışmalarda uluslararası dereceler aldı. Yayınlanmış kitap projelerinde çalıştı. Şu anda Selçuk Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesinde yüksek lisans yapmakta ve illüstrator olarak çalışmaya devam etmektedir.
edebiyathaber.net (8 Kasım 2022)