Roman Kahramanları dergisinin 59. sayısı çıktı

Temmuz 3, 2024

Roman Kahramanları dergisinin 59. sayısı çıktı

Roman Kahramanları dergisinin 59. /Temmuz-Eylül 2024) sayısı çıktı.

Tanıtım bülteninden:

Bu sayıdaki ilk dosya, ilk bölümü bir önceki sayıda yayımlanan 8. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali sunumlarının ikinci bölümünden oluşuyor. Dosyadaki beş yazıda, Sabahattin Ali ve eserleri, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Ankara romanı, Nahid Sırrı Örik’in Kıskanmak romanı, bir roman kahramanı olarak Troyalı Helena ile cumhuriyetin Türk edebiyatı üzerindeki etkileri ele alınıyor.

İkinci dosya, Prof. Dr. Veysel Şahin ve Arş. Gör. Mustafa Fatih Aydın’ın editörlüğünde hazırlanan “Polisiye Roman Kahramanları”: Dosya editörlerinin “Sunuş” yazısından sonra, kendi deyimiyle “kıdemli bir polisiye roman çokseveri” olan Erol Üyepazarcı’nın polisiye romanlar hakkındaki kapsamlı genel değerlendirme yazısı ile çeşitli polisiye romanlar ve kahramanları hakkında değerli akademisyen ve yazarların kaleme aldığı on dört makale yer alıyor.

“Doğu Romanları” dizisinin bu sayıdaki konusu Nijeryalı yazar Ben Okri’nin Booker Ödüllü Aç Yol adlı romanı. “Serbest İncelemeler” bölümünde ise Ethem Baran’ın son romanı Köhne ve Suat Derviş’in Ankara Mahpusu adlı romanına dair birer inceleme yer alıyor.

Bu sayıdaki yazarlar:

Ahmet Özkan / Aykar Sönmez / Bülent Ayyıldız / Ekin Açıkgöz / Erol Üyepazarcı / Esra Yapıcıoğlu / Hasan Öztürk / Hümay Ongan / İbrahim Özakman / Koray Üstün / Melike Yazıcı Çangur / Merve Esra Polat / Mine Nihan Doğan / Muhammed Hüküm / Mustafa Fatih Aydın / Mustafa Okumuş / Nur Ergelen / Rüstem Arslan / Selda Uygur Gürbüz / Sema Çetin Baycanlar / Şükran Engin Atmaca / Tuğçe Ertekin / Ümit Yıldırım / Veysel Şahin / Yavuz Ahmet

edebiyathaber.net (3 Temmuz 2024)

Yorum yapın