Ali Bektaş’ın derlediği ve farklı yazarların öyküleriyle yer aldığı Dalında Öyküler adlı kitap romanoku yayınları tarafından yayımlandı.
Tanıtım bülteninden:
“Vasata İnat, Yaşasın Edebiyat” parolasıyla yayın hayatına başlayan “romanoku yayınları”nın ilk kitabı olan “Dalında Öyküler” yayımlandı. On dört yazarın, on dört öyküyle “On Dört Şubat Dünya Öykü Günü” için bir araya geldiği kitap, yakın dönemde kaybettiğimiz yazar Ahmet Tulgar’ın anısına ithaf edildi. Kitabın 5 Şubat Pazar günü matbaadan büyük bir heyecanla teslim alındığı gecenin sabahında, 6 Şubat 04.17’de ülkece büyük felaketi yaşadık, yıkıldık, asla unutulmayacak acıların hiç dinmeyecek çığlığı olduk. Dayanışmaya omuz vermek için dağıtımı ertelenen kitabın arka kapağında yer alan, “İçimizdeki kıpırtı, kalbimizdeki çarpıntı ve nehirdeki akıntı son bulduğunda, yıkıntılar arasında birbirimizin sesini duyamayacağız belki de. Ama karamsarlığa geçit yok! ….” sözlerini felaketin ardından tekrar okumak canımızı bir kez daha acıtsa da “umut” en büyük inadımız olmaya devam edecek. Deprem bölgelerinde yaşam mücadelesi veren dostlarımızı, şehirlerini terk edip zor şartlarda hayatını devam ettirmeye çalışan insanlarımızı bir an olsun unutmayıp, hepimiz dayanışma ruhunu içimizde filizlendireceğiz. Biliyoruz ki o ruha sahip çıkmazsak, hiçbirimizin “yarın”ı garanti olmayacak. Birbirimizi de yaşatabilmek için yaşamaya mecburuz. Dileriz ki, “Dalında Öyküler” dalında umutlar yeşertmek için bir pencere olsun. Acılarımızı unutmadan, yarınımızı el birliğiyle inşa edebilmek dileğiyle…
ARKA KAPAK
“Zamanın ve teknolojinin baş döndüren hızı doğayı, yaşamı, insanı hızla dönüştürüyor, benzeştiriyor. Duyguların, fikirlerin hatta kitapların mekanikleştiği bu çağda sevginin, hoşgörünün, duygudaşlığın yanında saf tutanları bir ağacın gölgesinde, bir dağın yamacında, bir kitabın sayfalarında görmeye öyle ihtiyacımız var ki! Çok şeyimizi dönüştüren yapay zekâya hislerimizi de tamamen teslim ettiğimizde dünyayla birlikte gönüllerimiz de çölleşecektir. İçimizdeki kıpırtı, kalbimizdeki çarpıntı, nehirdeki akıntı son bulduğunda yıkıntılar arasında birbirimizin sesini duyamayacağız belki de. Ama karamsarlığa geçit yok! Bu kitaba dokunup gözlerini sözlerimizle buluşturduğuna göre yalnız değiliz, yalnız değilsin. Umut yine bir kitabın sayfalarında filizleniyor. Ne mutlu!
On dört yazar, dalında on dört öyküyle On Dört Şubat Dünya Öykü Gününden, aşkın gününden; kelimelerin ve sevginin gücüyle sana sesleniyor.
Umut mavide, insan sevgide, öykü dalında güzel.
Her mevsim ayrı bir lezzetle, her gün yeni bir dirençle
“Dalında Öyküler” seninle.”
YAZARLAR:
Adnan GERGER
Ali BEKTAŞ
Aylin SÖKMEN
Ayşe Hicret AYDOĞAN
Damla KARAKUŞ
Esra KAHYA
Figen YILDIZ
Gönül ÇATALCALI
Hüseyin KILIÇ
Meltem TERZİOĞLU
Nuran Uzun TURAN
Nuay ELÇİN
Özge DOĞAR
Uğur PORTAKAL
edebiyathaber.net (11 Mart 2023)