Rüdiger Bertram’ın yazdığı Heribert Schulmeyer’in resimlediği Süper Kahraman Okulu Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.
Tanıtım bülteninden:
Rüdiger Bertram’ın yazıp Heribert Schulmeyer’in resimlediği Süper Kahraman Okulu, yeteneklerini tanımaları ve doğru yönetmeleri için küçük okurları yüreklendiren, süper ötesi bir macera!
Gözünün temas ettiği her şeyi buza dönüştürebilmek, yahut koskoca bir treni tek elle havaya kaldırabilmek gibi doğaüstü güçlerle kuşanmış dört arkadaşın okul yaşamından kesitler sunan bu aksiyonu bol öykü; sorunları çözerken yaratıcı düşünmenin önemini vurguluyor.
Özel becerilere sahip olsak da öğrenmenin süper güçlerle değil ancak yaşayarak ve deneyerek etkin bir şekilde gerçekleşebileceğinin altını çizen kitap; kişisel hırslara takılmadan daima iyiliğin yanında, kötülüğün ise karşısında olmayı öğütlüyor.
Az sonra öğrencileriyle tanışacağınız okul dışarıdan ”sıradan” gibi görünse de pek öyle değil.
Süper Kahraman Okulu’na giden Hilda, Tom, Afeni ve Kemal çok özel yeteneklerle donanmış dört kafadardır. Olağanüstü güçleriyle evrendeki fizik kurallarını altüst etmeyi başaran bu çocukların serüvenleri dur durak bilmez. Yeni öğretmenleri Orhan Bey’le yaptıkları sürpriz gezi ise haklı namlarını iyice pekiştirir. Ziyaret ettikleri müzede âdeta kendilerini bulan dört arkadaş, camların ardında özenle sergilenen değerli parçaları hevesle incelerken esrarengiz bir olayın içine çekilirler. Nice kahramanın hayatından izler taşıyan o muhteşem eşyalar bir adım yakınlarında ama bir o kadar da uzaklarındadır. Ah, keşke onlara dokunabilseler… Derken, etrafta yükselen ”İmdaaat, hırsız var!” bağrışmaları… Evet, Süper Kahramanlar için görev vaktidir!
Çocukların ayağını yerden kesecek bir maceraya açılan bu sevimli öykü, hayalle gerçeği fantastik bir evrende buluşturarak anlatısındaki gizemi tırmandırıyor.
”Küçük Yıldızlar” koleksiyonu kapsamında ”Okuma Seviyesi 2” olarak sınıflandırılan Süper Kahraman Okulu, içerdiği bulmaca ve oyunlarla, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştiriyor, okuduklarını daha iyi anlamalarını ve pekiştirmelerini olanaklı kılıyor.
edebiyathaber.net (7 Haziran 2024)