SALT Ankara’nın sonbahar etkinlik takvimi belli oldu; program etkinlikleri 15 Ekim – 20 Aralık arası gerçekleşecek. Etkinlikle ilgili detaylar ise şöyle:
Film gösterimleri:
SALT Ankara programları, yerleşik düzen sorgulamaları ve değişim arayışlarına dair bir film seçkisiyle devam ediyor. Bu yıl “yenilenme” olgusunu işleyen Perşembe Sineması’ndan derlenen üç belgesel ve üç kurmaca film, etki alanının genişlemesiyle sınırları bulanıklaşan şehirlerin anlatılarını bireylerin direnç ve mücadele hikâyeleriyle bir araya getiriyor. Altyazılı gösterimler, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. Herkesin katılımına açık program hakkında ayrıntılı bilgi ve iletişim için: [email protected]
15 Ekim, 19.00, ÇSM
Nigel Cole, Made in Dagenham [Kadının Fendi], 2010
25 Ekim, 19.00, Mimarlar Odası Ankara Şubesi
Chad Freidrichs, The Experimental City [Deneysel Şehir], 2017
8 Kasım, 19.00, ÇSM
Yuriy Bykov, Durak [Enayi], 2014
22 Kasım, 19.00, Mimarlar Odası Ankara Şubesi
Philip Gnadt ve Mickey Yamine, Gaza Surf Club [Gazze Sörf Kulübü], 2016
6 Aralık, 19.00, Mimarlar Odası Ankara Şubesi
Yung Chang, Up the Yangtze [Yangtze Nehri], 2007
20 Aralık, 19.00, ÇSM
John Carroll Lynch, Lucky, 2017
SALT Ankara Konuşmaları: Ankara Esoterica
20 Ekim, 14.00
Çağdaş Sanatlar Merkezi
Ankara’nın “yerleşik yabancıları” şehri anlatıyor: Bakakalma
Kitty Aal, Patrick Hart ve Kurt Ozment’ın katılımıyla gerçekleştirilecek programda, Ankara’ya yerleşen yabancıların gözünden bu kendine has şehirdeki gündelik hayat ele alınacak. Ankara Esoterica platformunu yürüten konuşmacılar ayrıca, buranın özgün kimliğini anlamaya yönelik metin ve görsel üretimleri ile iş birliğine dayalı kitap projelerini anlatacak.
Kitty Aal altı yıldır Ankara’da yaşıyor, sinema projelerinde çalışıyor ve Gençlerbirliği maçlarını takip ediyor.
Patrick Hart Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde yardımcı doçent; kurucularından olduğu Journal of the Northern Renaissance dergisinin editörlüğünü yapıyor.
Kurt Ozment Bilkent Üniversitesi’nde edebiyat ve felsefe dersleri vermek için Ankara’ya yerleşti. Fotoğraf merakı nedeniyle evinde bir karanlık odası var.
Gülten Akın Konferans Salonu’nda herkesin katılımına açık olarak düzenlenen konuşmanın dili İngilizce’dir.
Ayrıntılı bilgi ve iletişim için: [email protected]
SALT Ankara Konuşmaları: Kemal Can
27 Ekim, 14.00
Çağdaş Sanatlar Merkezi
Başkentin Kahvehaneleri
Türkiye’de toplumsal kültür mekânları olarak kahvehaneler, köy ve kentlerde bir toplaşma yeri olarak benzerler kadar farklıların karşılaşmasını sağladı; kültürel, sınıfsal ve ekonomik ayrımların temas alanı oldu. Bu niteliklerinden hareketle Kemal Can, yıllarını geçirdiği Ankara’nın kahvehanelerinde ürettiği, yaşattığı, sürdürdüğü, tamamladığı sosyal ilişkilerden bahsedecek. Katılımcıların kendi gözlem, anı ve deneyimlerini paylaşabileceği program, Can’ın anlatılarını takiben bir kahvehane sohbeti şeklinde kurgulanacak.
Kemal Can Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu; kendini “Ankaracı” gazeteci olarak tanımlıyor. Yeni Gündem ve Nokta dergileri ile Sabah, Yeni Yüzyıl ve Milliyetgazetelerinde gazetecilik yaptı. Express ve Birikim’de yazıları yayımlandı. CNN Türk, NTV, İMC TV ve Cumhuriyet gibi yayın kuruluşlarında çalıştı. Bir süre televizyon ve sinema yapımcılığıyla uğraştı. Hâlen Gazete Duvar’da yazıyor.
Gülten Akın Konferans Salonu’nda herkesin katılımına açık olarak düzenlenen konuşmanın dili Türkçe’dir.
Ayrıntılı bilgi ve iletişim için: [email protected]