Serdar Kılıç’tan “Doğaya Dönüş”

Aralık 13, 2017

Serdar Kılıç’tan “Doğaya Dönüş”

Serdar Kılıç’ın “Doğaya Dönüş” adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Doğa sevgisi ve bu sevgisini yansıtan programlarıyla tüm Türkiye’de tanınan Serdar Kılıç doğada tek başına geçirdiği günleri yeni kitabı Doğaya Dönüş’te anlatıyor. Destek Yayınları etiketiyle okurlarla buluşan kitapta bir doğasever olarak tanıdığımız Serdar Kılıç kitabını;  “Bu kitap vahşi doğada hayatta kalma kılavuzu değil, insanın tabiatla kopan bağının doğanın öğretmenliğinde nasıl onarılacağını anlatan bir rehber” olarak tanımlıyor.

Arka kapaktan:

Doğa şehir yaşamından daha vahşi, teknolojiden daha karmaşık ve kalabalıklardan daha tehlikeli değil…

Doğanın dili insanlarınkinden daha zengin ve daha derindir duyabilene…

Doğa, yeryüzünün tenidir hissedebilene…

Doğa en iyi öğretmendir anlayabilene…

“Doğadaki İnsan” ve “Doğada Tek Başına” belgesellerinin yaratıcısı Serdar Kılıç’ın Bolu’da bir dağda geçirdiği 7 ayın öyküsünü kaleme aldığı Doğaya Dönüş,  hayatta kalma teknikleriyle dolu gerçek bir doğa rehberi…

Serdar Kılıç’ın iki yavru kangal köpeğiyle birlikte dağda yaşadığı aylar boyunca ağaç evini inşa edişinden yemek bulma serüvenine, kurtları bekleyerek geçirdiği uykusuz gecelerinden vücuduna aldığı yaraların ilacını doğadan temin ettiği günlerine kadar her anını içtenlikle kaleme aldığı bir günlük…

Doğada, sadece bir bıçakla bile hayatta kalmak mümkün. Bir bıçakla ateş yakmak ve yiyecek bulmak…

Vahşi hayvanların ardında bıraktığı her iz, bir hikâye…

Her ağaç, bir işaret.

Her bitki, yaklaşmakta olan mevsimlerden yeni bir haber…

Doğanın diline tercümanlık eden Serdar Kılıç, hayatta kalmanın incelikleri kadar, kullanılmadığı için körelmeye terk edilmiş yeteneklerin ortaya çıkışına da ışık tutuyor.

Serdar Kılıç kimdir?

1969 yılında doğdu. ODTÜ Jeoloji Mühendisliği’nin yanında, Beden Eğitimi ve Spor Lisansı Eğitimi mezunu. Spor Organizasyonu ve Yönetimi üzerine yüksek lisansını tamamladı. Egzersiz Fizyolojisi, Sporcu Beslenmesi ve Sağlığı konularında eğitim ve sertifikalı eğitimlerini tamamladı. 1976-1979 Mukavemet kayağı “Cross Country” kayak eğitimi aldı ve hala ilgilenmekte. 1980-1989 Temel Hayatta Kalma Eğitimleri, Kampçılık ve İzcilik Faaliyetlerinde bulundu. 1990-1991 Temel Dağcılık Eğitimleri gördü ve o yıldan beri yurt içinde ve yurt dışında birçok tırmanış gerçekleştirdi.

Akıntılı ve Durgun Su Kanosu, Rafting, Kayaking Eğitimi (Dalaman, Çoruh Nehirleri) Navigasyon ve Orienteering Eğitimleri. Dağ Bisikleti (MTB), Heli-Kayak, Kayave Buz Tırmanışı, Mukavement Binicilik, İz Takibi konularında eğitimli ve deneyimli. Bröveli İlk Yardım ve Cankurtarma Eğitimi. Altın Eğitmen Cankurtaran (Sualtı Sporları, Su Kayağı ve Paletli Su Sporları Federasyonu) Arama ve Kurtarma Eğitimi.

1993 yılında Türk Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası’nda 100 kiloda birinci oldu. 1998’de Camel Trophy’nin İsveç’teki elemelerine katılıp fiziksel aktiviteler alanında birinciliği aldı. Ayrıca binicilik ve su kayağı konusunda da deneyim sahibi…

edebiyathaber.net (13 Aralık 2017)

Yorum yapın