Şhannon Pufahl’ın yürek burkan ilk romanı “Özgürlüğe Koşanlar”  Beyaz Baykuş Yayınları’nda…

Ağustos 23, 2024

Şhannon Pufahl’ın yürek burkan ilk romanı “Özgürlüğe Koşanlar”  Beyaz Baykuş Yayınları’nda…

Shannon Pufahl’ın Özgürlüğe Koşanlar adlı kitabı Beyaz Baykuş Yayınları tarafından Orhan Efe Özenç çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Şhannon Pufahl’ın edebiyat dünyasına muazzam bir giriş yaptığı ilk romanı “Özgürlüğe Koşanlar” (“On Swift Horses”), 1950’lerin Amerika’sında geçen etkileyici ve derinlemesine bir hikaye sunuyor. Roman, dönemin toplumsal normlarına karşı çıkan ve kişisel özgürlük arayışında olan bireylerin yaşamlarını büyüleyici bir dille ele alıyor.

“Özgürlüğe Koşanlar”, Muriel ve Julius adlı iki ana karakterin gözünden, özgürlüğün ne anlama geldiğini ve kişisel kimlik arayışını keşfeder. Muriel, kocasının Kore Savaşı’ndan dönüşünden sonra yeni bir hayata uyum sağlamaya çalışırken, at yarışlarına olan ilgisi sayesinde kendine bir kaçış yolu bulur. Julius ise Las Vegas’ta kendine bir yer bulma ve cinsel kimliğini keşfetme mücadelesindedir. Her iki karakterin de gizli tutkuları, yasak aşkları ve içsel çatışmaları, romanın merkezine yerleştirilmiştir.

Shannon Pufahl, “Özgürlüğe Koşanlar”da 1950’lerin buhranlı dönemine rağmen şansa ve aşka inanan sıradan insanların öyküsünü destansı bir üslupla anlatıyor. Okurlar, Pufahl’ın yarattığı zengin ve atmosferik dünyada, aşkın başlı başına büyük bir piyango olabileceğini ve hayatın kumarını oynayanların cesurca davranışlarının derinliğini keşfedecekler.

Eleştirmenler, bu romanı övgüyle karşılayarak, karakterlerin derinlikli betimlemeleri ve dönem atmosferinin canlı tasviri nedeniyle Şhannon Pufahl’ı edebiyat dünyasında önemli bir isim olarak tanıdılar.

Şhannon Pufahl’ın ustaca kaleme aldığı “Özgürlüğe Koşanlar”; aşk, kayıp, keşif ve değişim temalarının iç içe geçtiği bir başyapıt olarak Beyaz Baykuş Yayınları etiketiyle raflarındaki yerini aldı.

Arka Kapak Yazısı:

Özgürlük, dilediğin şekilde yaşamayı tercih etmek gibi görünse de aslında risk almaktır.

1950’lerin Amerika’sında, dönemin toplumsal normlarına karşı çıkan ve kişisel özgürlüğünü arayan insanların yaşadıklarını etkileyici bir dille anlatan bu hikâyede, aşk, kayıp, keşif ve değişim temalarının da derinlemesine işlendiğine tanık olacaksınız.

Muriel, kocasının Kore Savaşı’ndan dönüşünden sonra yeni bir hayata uyum sağlamaya çalışırken, Julius da Las Vegas’ta kendine bir yer bulmaya çalışmaktadır. Hikâye, karakterlerin gizli tutkuları, yasak aşkları ve kimlik arayışları etrafında şekillenir. Muriel, at yarışlarına olan ilgisi sayesinde kendine bir kaçış yolu bulurken, Julius ise kendi cinsel kimliğini keşfetmeye çalışır. Peki, beklentilerin, hedeflerin ve arzuların değişmesi yeni bedeller ödemek değil midir?

Övgüye boğulan bu ilk romanında Shannon Pufahl, buhranlı bir döneme rağmen şansa ve aşka inanan sıradan insanların öyküsünü destansı bir dille anlatıyor. Yarattığı zengin ve atmosferik dünyada okuru sürükleyen Özgürlüğe Koşanlar, hayatının kumarını oynayanların ve cesurca davrananların bir manifestosuna dönüşüyor. Ve bize aşkın başlı başına büyük bir piyango olabileceğini düşündürtüyor…

“Ertelenmiş hayaller ve meydan okuyarak yaşamak üzerine zengin ve sert bir banliyö westerni.”

– The Oprah Magazine

“Sadece şiirselliği için bile okunmaya değer…”

– The Times

edebiyathaber.net (23 Ağustos 2024)

Yorum yapın