Sinan Demir’in yeni oyunu ‘Bana Aşk Derler’, 13 Haziran’da gösterimde

Mayıs 16, 2024

Sinan Demir’in yeni oyunu ‘Bana Aşk Derler’, 13 Haziran’da gösterimde

Yazar ve yönetmen Sinan Demir’in yeni tiyatro oyunu ‘Bana Aşk Derler’in prömiyeri, 13 Haziran saat 20.30’da Kadıköy Sahne 34’de gerçekleşecek.

Mitoloji ve komediyi bir potada buluşturan oyun, 1930 ve 40’lı yıllarda İstanbul’da tarihi bir apartmanda geçen bir evliliği anlatıyor. Oyuncu kadrosunda Ufuk Fikret Ozan, Nurcan Doğan ve Evin Özbey var.

Oyun için Sinan Demir, İstanbul’un bir çok tarihi mekanında araştırma yaptı. Döneme ait plak ve gazetelere ulaştı. İstanbul’un görünen ve görünmeyen çok sayıda sahafını dolaşarak anlattığı dönemin ruhunu yakalamaya çalıştı.

Oyunun prodüksiyonluğunu da üstlenen Demir, ‘Bana Aşk Derler’i yakın zamanda kaybettiği hocası Akın Birsel’e ithaf ediyor.

Sinan Demir yeni projesi için şunları söyledi: “Biz sanat ve edebiyat yaratıcıları mucitliğe mütemadiyen tav olmalıyız. Nitekim kaliteli ve harikulade eserler üretmek istiyorsak; bizim her yeni yarattığımız eserlerimiz toplumun bugünkü karanlığına fener olup yarınını aydınlatmalı. Tarih boyunca sanatçılara büyük görevler düşmüştür ve bugün de düşecektir. Sanatçı toplumun dünü, bugünü ve yarına karanlıkta fener olmalı. ‘Bana Aşk Derler’ adlı tiyatro tekst metnimi tam da bu duygularla yazdım. Zira insanların hayatlarından zaman çalıyorum ve insanlar projemi izlemeye geldiklerinde festival gibi keyif almalarını istiyorum.”

edebiyathaber.net (16 Mayıs 2024)

Yorum yapın