Sincan İstasyonu Dergisi 17 yaşında

Temmuz 22, 2024

Sincan İstasyonu Dergisi 17 yaşında

Şair Abdülkadir Budak’ın sahipliği ve yönetiminde çıkmakta olan Sincan İstasyonu dergisi 17. yılına girdi.

İlk sayısı Eylül 2007 tarihini taşıyan edebiyat/şiir dergisi uzunca bir süre aylık olarak çıktıktan sonra iki ayda bir yayımlanmaya başladı. Usta kalemlerinin yer aldığı dergide, çok sayıda genç yazar, şair adayına yer verildi; bunlardan bazıları zaman içinde gelişti, isim sahibi oldu.

Sadece telif ve çeviri ürünler yayımlamakla yetinmeyen dergi, eleştirinin geliştirilmesi konusunda da çaba verdi, edebiyat dünyasındaki bazı oluşumlara müdahale etti, kimi atılımlara da olanak sağladı.

Sözgelimi, “Aydın şair sıfatı tarihe mi karışıyor” sorusuna yanıt ararken, “ustaların kötü şiir yayımlama hakkı var mıdır” sorusunu yöneltti. “Böyle bir dünyada şiir ne işe yarar?” konusunu açmaya, Türk edebiyatının vicdanını kaybedip kaybetmediği konusunda okurunu düşünmeye davet etti. “Kavgasız edebiyat ortamı”ndan duyulan rahatsızlığı dile getirirken, derinliği içinde barındıran “yalın şiir”in savunuculuğunu da üstlendi.

Derginin Temmuz-Ağustos 2024 tarihli 132. Sayısının kapağında Emel Güz ve Orhan Göksel adlı iki kardeş şair yer alıyor, iç sayfalarda şiirlerinden ve sanat görüşlerinden örnekler veriliyor.

İletişim adresi: [email protected]

edebiyathaber.net (22 Temmuz 2024)

Yorum yapın