Aşağıda kazananlar ve yedekler listesinde adı bulunanların, 25 Ocak 2015 Pazar günü saat 12:00’a kadar bilgi@edebiyathaber.net adresine, kargo bilgilerini (ad soyad, telefon ve adres) göndermeleri gerekmektedir.
Not: Kargo bilgilerindeki ad ile yanıt vererek kazanan kişinin adının aynı olması gerekmektedir.
Kazananlar:
1) Gülşah Ülkü
2) Elif Gider
3) Aybüke Baykan
4) Hale Şenözgen Buruş
5) İbrahim Adıgüzel
Yedekler:
1) Pelin Çolak
2) Nehir Çavuşoğlu
3) Hatice Şengin:
4) Serkan Murat Kırıkcı
5) Merve Karadaş
Aşağıdaki soruyu doğru yanıtlayan 5 kişi, Edebiyat Haber tarafından 2014 yılının öne çıkan 44 yerli romanından biri olarak seçilen Rıdvan Gecü’nün “Sünepe“ adlı romanını kazanıyor. Roman, Tekin Yayınevi tarafından basıldı.
***
Soru: Tekin Yayınevi, yayıncılıkta kaç yılı geride bırakmıştır?
***
(Yanıtlar sayfanın altındaki yorum bölümüne bırakılmalıdır. Facebook ve Twitter üzerinden verilen yanıtlar çekilişe dahil edilmeyecektir.)
Kazananlar, 19 Ocak 2015 Pazartesi günü saat: 12:00′ye kadar haberin altında bulunan yorum kısmına, doğru yanıtı yazanlar arasında, bilgisayar programı ile yapılacak çekiliş sonucu belirlenecektir.
Kazananların listesi aynı gün (19 Ocak 2015) 12:30′da edebiyathaber.net üzerinden açıklanacak; Facebook ve Twitter üzerinden de duyurulacaktır.
Not: Kazananların kargo bilgilerindeki ad ile yanıt veren kişinin adının aynı olması gerekmekte.
Yalnızca Türkiye içindeki adreslere gönderim yapılacaktır. Adresiniz Türkiye dışında ise lütfen çekilişe katılmayınız.
Tanıtım metninden:
“Sonradan farkına vardım ki, insanların beni anlamak gibi bir dertleri yoktu. Yoksa annemin ne oldu yavrum canını sıkan bir şey mi var gibi yerinde sorularına bir açıklama getirmem mümkün olamazdı. Benimle bir derdi olan, sadece yüzüme bakarak dahi anlayabiliyordu ne hissettiğimi. Zor bir insan hiç değildim, içimle dışım birbirinin matematiksel eşiti, ve hiçbir teyzeyi otobüs denkliğinde sol tarafa atıp da yalnız bırakmadım. Çünkü onlar yanlarına oturacakları birini illaki bulurlar.” Rıdvan Gecü, kelimeleri eline alıp hınzır, matrak, edebi bir dille söylemek gerekirse ironik cümlelere dönüştürerek bilinç akışı tekniğini okura fark ettirmeden kullandığı, ismiyle hiç de müsemma olmayan bu ilk romanında kurallardan oluşmuş kaleleri mutlak sıfırı bulan bilim insanı edasıyla bir fiskede yıkıyor. Bu nevzuhur anlatımdan herkes payını alıyor. Yıkılmak istenen hangi kural yazarın elinden kurtulabilir ki?”
edebiyathaber.net (12 Ocak 2015)