Sosyal medya hayatımızın her yönünü nasıl “tarumar ederek” dönüştürüyor?

Mayıs 26, 2022

Sosyal medya hayatımızın her yönünü nasıl “tarumar ederek” dönüştürüyor?

Sinan Aral’ın Furya Makinesi adlı kitabı, Sevgi Halime Özçelik çevirisiyle Tellekt tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Sosyal teknoloji bize ne yapıyor?

Sinan Aral, Furya Makinesi‘nde sosyal medyanın arkasındaki teknolojinin hep aynı davranış kalıbını nasıl sunduğunu, sonuçlarınınsa seçimlerden iş dünyasına, sağlıktan flörtleşmeye kadar her şeyi nasıl etkilediğini gösteriyor. Aral, ayrıca “ağ etkileri”nin Facebook gibi ağların muazzam büyümesini nasıl beslediği, sosyal medyanın sinirbilimsel açıdan beynimizi ne şekilde etkilediği, sahte haberlerin gerçek sonuçları ve sosyal derecelendirmelerin gücü gibi çeşitli konuları da irdeliyor. 

Furya Makinesi, sosyal medyanın daha dikkatli tüketicileri olmak için stratejiler belirleyerek, dünyamızı yeniden tanımlayan teknolojiyi anlamak ve iyi kullanmak için okurlara sağlam bir rehber sunuyor. 

Tür: Medya/Siyaset
Sayfa sayısı: 448
Fiyat: 70,00 TL

SİNAN ARAL, Biliminsanı, girişimci ve yatırımcıdır. David Austin MIT’de Yönetim, Pazarlama, BT ve Veri Bilimi profesörü, MIT Initiative on the Digital Economy’nin direktörü ve MIT’nin Social Analytics Lab başkanıdır. Yeni başlayanları Furya Makinesi’ne dönüştüren risk sermayesi fonu olan Manifest Capital’ın ortak kurucusu olmadan önce Social Amp ve Humin’in başuzmanıydı. Aral; Facebook, Yahoo!, Twitter, LinkedIn, Snapchat, WeChat, The NewYork Times ve diğerleriyle yakından çalışmanın yanı sıra halen Londra’daki İngiliz ulusal veri bilimi enstitüsü Alan Turing Enstitüsü’nün, Norveç’te Centre for Responsible Media Technology and Innovation’ın [Sorumlu Medya Teknolojisi ve İnovasyon Merkezi] ve Brezilya’nın tamamen dijital ilk bankalarından biri olan C6 Bank’in danışma kurullarında görev yapmaktadır.

SEVGİ HALİME ÖZÇELİK, Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu. Hayatı boyunca yayıncılığın çeşitli mecralarında yazı çiziyle uğraştı. Gazetecilik, editörlük, yazarlık, çevirmenlik yaptı; yapmaya devam ediyor.

edebiyathaber.net (26 Mayıs 2022)

Yorum yapın