SUÇÜSTÜ Dergi yeni sayısında, yeni bir yarışmayı duyuruyor

Temmuz 2, 2024

SUÇÜSTÜ Dergi yeni sayısında, yeni bir yarışmayı duyuruyor

Çevrimiçi olarak iki ayda bir yayımlanan SUÇÜSTÜ Dergi’nin dördüncü sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Online olarak, iki aylık periyotlarla yayınlanan SUÇÜSTÜ Dergi, dördüncü sayısında yepyeni bir yarışmanın ilk duyurusunu paylaşıyor: Mahal Edebiyat x SUÇÜSTÜ güçbirliği ile düzenlenen “İlk Polisiye Roman Yarışması” başlıyor!
“YAZ GAZETECİ!”
24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü kapsamında hazırlanan dosyada “Yazarlar ve Karakterleri” köşesi için gazeteci karakteri Misli Perin’i anlatan Verda Pars, gazeteci karakteri Rüya Keskin’in yıllar sonra geri dönmesi vesilesiyle Aras Gençtürk’ün sorularını cevaplayan Sibel Köklü, “The Life of David Gale” filminin kritik yazısıyla Gizem Şimşek Kaya, “Gerçek Suç” filmine dair yazdığı yazıyla Selin Bak, “Journeyman” dizisi hakkında detaylı incelemesiyle Evliya Çelebi ve bir gazetecinin gözünden ilerleyen “The Painscreek Killing” oyununa dair incelemesiyle Ahmet Ziya Yıldırım yer aldı. Ercan Akbay ve Alper Kaya işbirliğiyle tasarlanan “Suç Sanatı” köşesi ve Alper Kaya’nın “Türk Polisiyesinin Gazetecileri” yazısı da dosyanın içerikleri arasında…
SUÇÜSTÜ’nün ilk sayısından bu yana tefrika kültürünü canlı tutmasını sağlayan Didem Kazan Sol, Günay Gafur ve Sanem Gonzalez öykülerinin dördüncü bölümleriyle devam ederken; Ufuk Tekin’in üç bölümlük “Bıçak, Muska, Ağaç” öyküsünün ikinci bölümü de bu sayıda yer alıyor. Aras Gençtürk’ün “Siren Sesleri”, Ahmet Ziya Yıldırım’ın “İhtiyar Kemikler” ve Talin Azar’ın da “Kefaret” isimli öyküleri SUÇÜSTÜ’nün dördüncü sayısının içerikleri arasında.
Aras Gençtürk’ün bu sayıdaki röportaj konuklarından bir diğeri ise Mahal Edebiyat’ın kurucusu ve yazar Mete Karagöl’dü. Hasan Hayyam Meriç’in “Doğa Suçları Müzesi” serisinin sürdüğü dördüncü sayıda yer alan diğer yazılar arasında ise Aysu Şahlı’nın 11.15, Melih Günaydın’ın İşaret ve Bilgütay Hakkı Durna’nın Münih Komplosu kitaplarına dair incelemeleri; N. Bengisu Günaydın’ın Sofia Coppola filmlerine dair analizi, Burhan Umut Korkmaz’ın ise Rainswept oyununa dair kritiği var.
SUÇÜSTÜ, suça dair ne varsa onları yakalamaya devam edecek.
İLK POLİSİYE ROMAN YARIŞMASI
Mahal Edebiyat ve SUÇÜSTÜ, suç edebiyatının ülkemizdeki en yaygın alt dallarından birisi olan polisiye türünde yapılan nitelikli üretimlerin artması için güç birliği yapıyor! Yayımlanmış hiç eseriniz yoksa, polisiye türünün gereksinimlerini karşılayan roman dosyanız ile siz de bu yarışmaya katılabilirsiniz.
SUÇÜSTÜ’nü temsilen Alper Kaya, Aras Gençtürk, Didem Kazan Sol ve Melih Günaydın’dan oluşan jürinin belirleyeceği kazanan eser, Mahal Edebiyat bünyesinde kitaplaştırılacaktır.
• Gönderilen eser, maksimum 30.000 kelime sınırında yazılmış olmalıdır.
• Polisiye türünün gereksinimi olan suç ve muamma unsurlarını içeriyor olmalıdır.
• Daha önce farklı türlerde de olsa (öykü, şiir, deneme, araştırma) kitaplaştırılmış herhangi bir çalışmanız olmamalıdır. Kolektif öykü derlemelerinde yer almış kişiler, bu şarttan muaf tutulur.
• Yazılmış eserde nefret söylemleri, ırkçılık, herhangi bir topluluğu küçük düşürücü bir içerik bulunması; elenme sebebidir.
• Dosyalar 1 Temmuz 2024 – 31 Aralık 2024 tarihleri arasında [email protected] adresine gönderilmelidir.
• Gönderilen bütün dosyalar içinde, aranan kriterlerin karşılanmaması gibi durumlarda jüri ödül vermeme hakkını saklı tutar.
• Ödüle layık görülmüş yazarın ödül töreni öncesinde herhangi bir başka / aynı eserinin yayımlanması hâlinde ödül jüri sıralamasında ikinci sırayı almış olan yazara verilir ya da herhangi bir yazara ödül verilmez.
Gönderilen roman dosyaları, jüri tarafından değerlendirildikten sonra 2025 yılı içinde ilan edilecek olan tarihte ödül töreni düzenlenecek; 2025 yılı içinde de birinci olan dosya Mahal Edebiyat bünyesinde kitaplaştırılacaktır.

Dergiyi okumak için >>>

edebiyathaber.net (2 Temmuz 2024)

Yorum yapın