SUÇÜSTÜ dergisi 5. sayı okuyucuyla buluştu

Eylül 3, 2024

SUÇÜSTÜ dergisi 5. sayı okuyucuyla buluştu

Çevrimiçi olarak iki ayda bir yayımlanan SUÇÜSTÜ Dergi’nin beşinci sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

2024 yılında yayın hayatına başlayan ve iki aylık periyotlarla, dijital olarak yayınlanan SUÇÜSTÜ Dergisi’nin Eylül – Ekim periyotlu beşinci sayısı yayınlandı. www.sucustu.net adresinden ulaşılabilen dergi, 2019 yılında aramızdan ayrılan Türk polisiye ve suç yazınının en önemli isimlerinden birisi olan Celil Oker’e dair geniş bir dosya hazırladı.

CELİL OKER DOSYASI

Dosyada Celil Oker’in oğlu Ali Oker’in babasını ve kült karakteri Remzi Ünal’ı anlattığı “Yazarlar ve Karakterleri” köşesinin yanı sıra Semih Gümüş, Murat S. Dural, Devrim Kunter, Elçin Kazancı, Melih Günaydın ve Selin Bak’ın yazıları da yer aldı. Pek çoğu ilk kez görülebilecek özel fotoğrafların yanı sıra Celil Oker’in yeni kitabının ilk müjdesi de SUÇÜSTÜ’nün 5. Sayısında, dosyada okuyucuları bekleyen sürprizler arasında.

POLİSİYE ÖDÜLLERİ

Ekim ayında sahibini bulacak olan iki ödüle detaylı bakış atılan bu sayıda, Kristal Kelepçe Ödülleri adaylarının listesini ve Zehirli Kalem Öykü Ödülü’ne dair bilgileri bulabilirsiniz.

DİSİPLİNLERARASI İÇERİKLER

Aras Gençtürk’ün Piraye Şengel ve Lalehan Bosnalı ile gerçekleştirdiği röportajların yanı sıra disiplinlerarası içerikler de derginin beşinci sayısında devam etti. Gizem Şimşek Kaya The Ministry of Ungentlemanly Warfare filmine, Evliya Çelebi Mare of the Easttown dizisine dair birer kritik yazarken; Ahmet Ziya Yıldırım da Orient Ekspresi’nde geçen yeni bir oyuna dair detaylı incelemesiyle SUÇÜSTÜ’nün beşinci sayısında yer aldı. N. Bengisu Günaydın’ın Charles Bukowski’den çevirdiği “Kalabalığın Dehası” şiiri ile Ercan Akbay’ın yağlıboya tablolarından hareketle Alper Kaya’nın yazdığı mikro öyküler de bu sayının farklı disiplinleri kapsayan içerikleri arasında. Elbette kitap incelemeleri olmazsa olmaz: Aysu Şahlı’nın Karanlık ve Yalnız Kadın Cinayetleri kitaplarına dair incelemeleri de SUÇÜSTÜ’nde okuyucuları bekliyor.

Tefrika kültürünü canlı tutmayı sağlayan Didem Kazan Sol ve Azime Güç öykülerinin yeni bölümleriyle devam ederken; Günay Gafur’un “Bağlantı” ve Ufuk Tekin’in üç bölümlük “Bıçak, Muska, Ağaç” öykülerinin son bölümleri derginin beşinci sayısında yer aldı. Bu sayıda Talin Azar’ın “Nefes” isimli öyküsünün yanı sıra Bünyamin Tan’ın çevirisiyle “Scotland Yard Hikâyeleri” de okurlarla buluşan içerikler arasında.

Dergiyi okumak için >>>

edebiyathaber.net (3 Eylül 2024)

Yorum yapın