Sultan Tarlacı’nın Ömer Hayyam’ı tüm derinliği ile ele aldığı “Carpe Diem” raflarda

Haziran 15, 2024

Sultan Tarlacı’nın Ömer Hayyam’ı tüm derinliği ile ele aldığı “Carpe Diem” raflarda

Sultan Tarlacı’nın Felsefe, Mistisizm ve Sanat Aynasında Carpe Diem adlı kitabı Destek Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Kader Çarkı kitabında Ömer Hayyam’ın biyografisini zamanının ruhu içinde ele almayı amaçlayan yazar Sultan Tarlacı, devam kitabı dediği Carpe Diem’de ise Ömer Hayyam’ın felsefesinin derin köklerine Fars dini, edebiyatı üzerinden ulaşmaya çalışırken, onu besleyen kadim kaynakları aramak üzere yola çıkıyor.

Kuşkusuz Ömer Hayyam da tüm insanlar gibi yaşadığı kültürün geçmişi, içinde bulunduğu zaman ve gelecekteki beklentileri içinde şekillenmiştir. Ömer’in etkisi, özellikle yeniden keşfi sonrasında bütün Batı felsefesi ve edebiyatı üzerine de derin bir etki oluşturmuş ve devrimci filozofların, şairlerin eserleri içinde kendine yer edinmiştir.

Yazar okura, kitabı okurken çıkacağı zihinsel yolculukta şairlerin şiirleri, ressamların resimleri, tiyatro oyunları ve filozofların cümlelerinde Ömer’i gizli ve açık bulacağını, aynı zamanda onun günümüzde devam eden düşünce dünyası, zihni ile temas kurmayı vaadediyor.

“Carpe Diem, Hayyam’ın çağların ötesine uzanan etkisinin ve zihin dünyasının yansımalarını da arama çabasıdır” diyen Tarlacı, uzun süren ve yoğun araştırmalarla, Ömer Hayyam hakkında şimdiye kadar yazılmamış Ömer Hayyam bakış açısını ve görünmeyen etkilerini okura ulaştırmayı hedefliyor.

Sultan Tarlacı’nın kaleme aldığı Carpe Diem Destek Yayınları etiketiyle tüm kitabevlerinde …

Arka Kapak Yazısı:

“Ne mutlu çabuk gidene dünyadan, hele bu dünyaya hiç gelmeyene!”

– Ömer Hayyam

Ömer Hayyam, tüm insanlar gibi yaşadığı kültürün geçmişinden, içinde bulunduğu zamandan beslenmiş ve gelecekteki beklentileri içinde şekillenmiştir. Ömer’in etkisi, özellikle Batı’da yeniden keşfinin sonrasında bütün Batı felsefesi (Immanuel Kant, Arthur Schopenhauer, Martin Heidegger, Ludwig Wittgenstein) ve edebiyatı (Oscar Wilde, Emily Dickinson, William Yeats, William Shakespeare) üzerinde görünmez derin bir etki oluşturmuş, filozof ve şairlerin eserleri içinde de kendi yerini ele gelmez şekilde gizli gizli edinmiştir. Carpe Diem, Ömer’in çağların ötesinden günümüze uzanan etkisi ve zihin dünyası yansımalarını felsefe ve edebiyatta arama çabasıdır.

Kitabı okurken çıkacağınız zihinsel yolculukta Fars dini ve edebiyatı üzerinden Ömer’i besleyen kadim kaynaklara (Fars felsefesi, Epikür felsefesi) ulaşacak, şairlerin şiirleri, ressamların resimleri, dâhilerin tiyatro eserleri ve filozofların cümlelerinde Ömer’i gizli ve açık şekilde bulacak, aynı zamanda Ömer’in günümüzde devam eden düşünce dünyası ve zihni ile de sevgi dolu zamanları aşan ama anı da yakalayan bir temas kuracaksınız.

edebiyathaber.net (15 Haziran 2024)

Yorum yapın