Szilvia Molnar’ın ilk romanı Süt Lekesi okurlarla buluştu

Eylül 7, 2024

Szilvia Molnar’ın ilk romanı Süt Lekesi okurlarla buluştu

Szilvia Molnar’ın Süt Lekesi adlı romanı Düşbaz Kitaplar tarafından Burcu Asena Şahin çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Düşbaz Kitaplar, Szilvia Molnar’ın ilk romanı Süt Lekesi’ni okurlarla buluşturdu! Doğum sonrası ilk günlerde evden çalışarak çevirmenlik yaparken öte yandan annelik korkusuyla ve toplumun dayattığı normlarla mücadele eden bir kadını takip eden gerçekçi, çarpıcı ve bir o kadar duygusal roman, alışılmışın dışında bir anne olma hikâyesi sunuyor. Anneliğin konuşulmayan, konuşulmaya cesaret edilemeyen yanlarını içtenlikle ele alırken zorlukları açıkça ortaya koyan Süt Lekesi, o günlerin ne kadar zor ve kırılgan olabileceğini ve birini karanlıktan çıkarmak için sevginin ne kadar hayati olduğunu gösteriyor.

Ayrıntı Yayınları’nın, dünyanın farklı köşelerindeki yeni hikâyeleri keşfe çıkan renkli ve dinamik markası Düşbaz Kitaplar, Szilvia Molnar’ın Süt Lekesi adlı sarsıcı romanını Burcu Asena Şahin çevirisiyle okurlarla buluşturdu.

Bir apartman dairesinin duvarları arasında, bir zamanlar çevirmen olan taze anne, eski kimliğinden kopmanın ezici duygusuyla mücadele eder. Lohusalık günlerini dört duvar arasına sıkışmış halde, üstü başı süt lekeleriyle dolu, uykusuz, yeni yaşamına alışmaya çalışarak geçirir. Çocuğunu koruma içgüdüsüyle ona zarar verme düşünceleri arasında gidip gelerek korkunç bir çatışma yaşarken tek başına sırtlanmak zorunda kaldığı annelik görevlerinin acımasız talepleri arasında benliğini yitirir. Roman boyunca asla adlandırılmayan ana karakterin hasta komşusuyla olan kırılgan bağlantısı, mücadelesinde de kırılgan fakat zaruri bir can simidi haline gelir.

Szilvia Molnar’ın Süt Lekesi adlı romanı okuru, doğum sonrası depresyonun derinliklerinde ürkütücü bir keşfe davet ediyor. Molnar çekinmeden kaleme aldığı metinde, annelik umutsuzluğunun psikolojik uçurumuna dalarak bu içsel yolculuğu ustalıkla tasvirediyor. Hikâye ilerledikçe Molnar, izolasyonun ve varoluşsal çözülmenin ürkütücü bir portresini çiziyor. Yazarın içten fakat karanlık anlatımı, annelik deneyiminin karmaşıklığına ışık tutarak okurları kendine bağlıyor ve okura insan zihnine yolculuk etme, anneliğin ve belki de insanlığın en doğal ve çıplak halini görme ve okudukları ışığında kendi çıkarımlarını yapma fırsatını sunuyor. Peki siz, bu benlik labirentine adım atmaya hazır mısınız?

“Molnar’ın kitabı oldukça korkusuz ve yer yer Sylvia Plath’in çekincesiz şiirlerini anımsatıyor.[…] Bu eser, gaddar ama içten bir ihtiyatla anneleri ve kadınları kucaklıyor.”

Atlantic

SZILVIA MOLNAR HAKKINDA

1984 yılında Budapeşte’de doğan ve hayatının sonraki yıllarını çeşitli ülkelerde geçiren Szilvia Molnar, zengin bir kültürel çeşitliliğe sahiptir. Ergenlik yıllarında bir hikâye yarışmasında edindiği başarı hikâye anlatma tutkusunu körüklemiş ve yazarı, edebiyat okumaya yönlendirmiştir. Neredeyse yirmi yıldır yayıncılık sektöründe olan yazar, chapbook olarak da bilinen, kısa bir broşür tadında olan Soft Split (2015) kitabından sonraki ilk romanı olan ve kendi doğum sonrası deneyimlerinden yola çıkarak kaleme aldığı Süt Lekesi’ni (Nursery) 2023 yılında yayımlamıştır. Şu anda eşi ve iki çocuğuyla birlikte Austin, Teksas’ta yaşayan Molnar, New York merkezli bir edebiyat ajansında telif hakları üzerine çalışmaktadır ve işleri Guernica, Lit Hub, Triangle House Review, Two Serious Ladies, The Buenos Aires Review ve Neue Rundschau’da yer bulmuştur. Yazar, keskin ve dokunaklı anlatımıyla okurlarını etkisi altına almaktadır.

edebiyathaber.net (7 Eylül 2024)

Yorum yapın