Talat Özyürek’ten yeni bir Çukurova romanı: “Sarı” | Hasan Bozaslan

Temmuz 4, 2024

Talat Özyürek’ten yeni bir Çukurova romanı: “Sarı” | Hasan Bozaslan

Sarı Kahveler üçlemesinin iki kitabı Pasaklı Aşk  ve Yanlış Yol romanlarıyla tanıdığımız  Talat  Özyürek bu defa da “Sarı” kitabıyla okurun karşısına çıkıyor. Akademisyen Kitabevi tarafından çok kısa sürede yayımlanacak “Sarı” bizi yine Talat Özyürek’in insanlarına, coğrafyasına götürüyor.

Talat Özyürek ilk romanı Pasaklı Aşk’la beraber kendine özgü bir dil oluşturdu. Çukurova’yı çok derinden bilen Talat Özyürek romanlarında da bu yetkinliği hissettiyor. Çukurova insanıyla, doğasıyla, hayvanlarıyla kısacası tüm canlılarıyla Talat Özyürek’in romanlarda eşsiz bir kahraman olarak karşımıza çıkıyor.

Talat Özyürek bu defa karşımıza Çukurova’nın hayvanlarıyla çıkıyor. Duran Emmi ve köpeği Sarı, bize sarı sıcak Çukurova’dan sıcacık bir gülümsemeyle bakıyor. En iyi bildiği işi yapıyor Talat Özyürek. En iyi bildiği Çukurova’yı yazarak bize o coğrafyanın hikayelerini anlatıyor. Sadece insanlarının değil. Sarı gibi, Linda gibi hayvanlarının da hikayesini anlatıyor Çukurova’nın.

Aşkları, zorlukları, yoksulluğu bu coğrafyaya ait olan ne varsa onu anlatıyor. Çukurova’nın notunu tutmak oluyor onun yazdıkları. Unutulmasını istemediği sıradan insanların, büyük hikayelerini anlatıyor. Onun kalemiyle bir coğrafya dile geliyor. Bir kent,  bir sokak, bir kahve dolusu insan, ağacın altında uyuya kalan bir köpek.. Her şeyin sesi oluyor.

Talat Özyürek’in yazdıkları bize serin bir Çukurova akşamı sunuyor adeta. Sıcaktan, kasvetten boğulduğumuz an, nefes aldıran o serinlik gibi Sarı’da bu boğucu günlerde edebiyatla, güzel bir romanla nefes almamızı sağlıyor.

Sarı, çok kısa süre içinde tüm kitabevlerinde ve tüm internet satış mağazalarında okurunu bekliyor olacak. Bu keyifli okuma şenliğini kaçırmamanızı öneriyoruz.

Yorum yapın