Tanşıl Kılıç’ın yeni çocuk romanı Bir Salıncak Macerası 8 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Anne babası ve ağabeyi Molva’yla her yaz uzay yolculukları yapan ve yeni gezegenler keşfeden Dubi-an, masmavi okyanuslarla, yemyeşil ormanlarla, her gün kıyafet değiştiren insanlarla ve tabii güzelim salıncaklarla dolu Dünya’yı görünce sevinçten havalara uçar: Ailesi, güvenlik gerekçesiyle bu “ilkel” oyun düzeneğine binmesini ve kendi gezegenleri Bis’te buna benzer bir “şey” kurmasını yasaklamıştır ama Dubi-an’ın salıncak sevgisi önüne geçilebilecek gibi değildir. Ağabeyi Molva’nın yardımıyla, gizlice Dünyalı görüntüsüne bürünür ve uçanaklarından yerini tespit ettiği bir oyun parkına ışınlanır. Orada salıncağın keyfini sürerken, kendisini çocuk yaşta bir iş adamı gibi gösteren tuhaf kıyafetlerine rağmen Dünyalı bir arkadaş da edinen Dubi-an, zamanın nasıl geçtiğini anlayamaz: Her geçen dakika, yavaş yavaş gerçek görüntüsüne bürünmektedir ve Molva yardımına koşup bir an önce onu uçanaklarına geri ışınlamazsa, Dünyalılar, yıllardır sözü edilen ve hiç gerçekleşmeyen o “uzaylı istilası”yla karşı karşıya olduklarını düşünecektir. Dubi-anın bu salıncak sevgisi başına neler getirecek dersiniz?
Tanşıl Kılıç’tan, sıra dışı bir dostluk hikâyesi, heyecan dolu bir roman!
“Dubi-an ekrana kilitlenmiş, gözlerini kocaman açmış, heyecanla izliyordu. Tabii onlara da göz denirse. Sonra kıtaların üzerinde gezindi. Zebraları inceledi; çizgilerinin evrenin gizli matematiksel hesaplamalarına göre kusursuz olduğunu anlayınca gülümsedi. Fillere, karıncalara, nehirlere ve ters yöne yüzen balıklara uzun uzun baktı.”
“Ama insanların keşfettiği bir şey vardı ki, Dubian’ın aklını başından alıyordu. Geçen yaz uğradıkları, yine bir çeşit insan ırkının yaşadığı Egumu gezegeninde onu gördüğünden beri başka şey düşünemez olmuştu: “Salıncak” diyordu insanlar bu muhteşem icada. İki ipe bağlı bir oturak… Ne kadar basit bir fikir!”
Tanşıl Kılıç
Tanşıl Kılıç 1978’de Beykoz, İstanbul’da doğdu. İletişim okudu, pazarlama alanında çalışırken bir yandan da çeşitli derneklerde çocuklar için gönüllü eğitim projelerinde çalışmaya ve çocuklar için yazmaya devam etti. Yakın zamanda daha çok yazabilmek ve çocuklara daha çok zaman ayırabilmek için emekli oldu. Şekerli Sinek ve Bir Salıncak Macerası adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.
edebiyathaber.net (25 Mart 2016)