Murat Şahin’in hazırladığı “Tedirgin Bir Yazar: Yusuf Atılgan” Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Türk edebiyatına biri yarım kalmış üç roman, iki öykü, bir de masal kitabı bırakmış olan Yusuf Atılgan’ı daha yakından tanımak ister misiniz? Destek Yayınları tarafından yayımlanan Murat Şahin’in hazırladığı Tedirgin Bir Yazar Yusuf Atılgan kitabıyla Yusuf Atılgan’ın dünyasına daha yakından bakma şansı bulacaksınız.
Yusuf Atılgan’ın yakın dostu İhsan Bayram ile yapılmış geniş bir söyleşiye yer verilen kitapta yazarın edebiyat yolculuğuna tanıklık etmiş pek çok ismin yazıları da bulunuyor.
Arka kapaktan:
“Benim yazarlığımdan daha önemlisi günlük yaşamımdır. O benim için daha önemli. Günlük yaşamımdaki bazı ilişkiler. Bunlar için yazarlığımı feda edebilirim. Zaten böyle olmasa daha çok yazardım.”
Yusuf Atılgan
“Çok az sayıda ürün vermiş olmasına, değeri çok geç anlaşılmasına rağmen, edebiyatımızın önemli, hatta efsaneleşmiş isimlerinden biridir Yusuf Atılgan.”
A. Ömer Türkeş
“A dergisi çevresinde kümelenen 1950 kuşağı yazarları (Erdal Öz, Onat Kutlar, Kemal Özer…) için bir manifesto niteliği taşıyan Aylak Adam, Atılgan’ı bu kuşağın öncü yazarlarından biri kılar. Bu bağlamda Yusuf Atılgan’ı 1950 kuşağı yazarlarından saymalıyız.”
Feridun Andaç
“Yusuf Atılgan (1921-1989) az ama öz yazmış; ardında bıraktığı üç romanının yorumları ve derinlikli anlamlarıyla okurların zihninde sürekli çoğalmış, yazınımızın unutulmayanları arasında hak ettiği yeri almış, sıra dışı ve farklı bir yazardır.”
Hülya Soyşekerci
“Çizgisel bir geleneğin izinde görülmeyen Türkçe roman içinde Aylak Adam bir köşeyi tutar. Onunla birlikte yeni bir yol görünür.”
Semih Gümüş
“Yusuf Atılgan’ın Anayurt Oteli (1973) romanından uyarlanan film, Anayurt Oteli’ni işleten Zebercet’in öyküsüdür.”
Semiramis Yağcıoğlu
“Yusuf Atılgan’ın kendine has gerçekçi tavrı büyülü üslubuyla birleşince ortaya harika bir çocuk kitabı çıkmış (Ekmek Elden Süt Memeden). Mustafa Delioğlu’nun çizimlerinin de hakkı verilmeli tabii.”
Mehmet Özçataloğlu
“Hüzünlü bir sevgi ustasıydı o…”
Serpil Atılgan
“Yusuf Ağabey bir de maçlara gitmeyi çok severdi. Altay ve Beşiktaşlıydı.
Ben Altınordu, Galatasaray. Her hafta fırsat bulursak mutlak Alsancak Stadyumu’na gidiyorduk.”
İhsan Bayram
edebiyathaber.net (11 Nisan 2017)