TEGV’de yeni dönem kayıtları başladı

Eylül 15, 2024

TEGV’de yeni dönem kayıtları başladı

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda (TEGV) yeni dönem kayıtları başladı. İlköğretim çağındaki çocuklara ücretsiz olarak bilişim, okuma, matematik, fen, sanat ve İngilizce olmak üzere altı ana dalda etkinlikler hazırlayan TEGV’de bütün etkinlikler gönüllülerin desteğiyle hayata geçiriliyor. Sonbahar etkinlik dönemi çocuk kayıtları için en yakın etkinlik noktaları ve eğitim programlarıyla ilgili detaylı bilgiye www.tegv.org adresinden ulaşılabiliyor. TEGV’de gönüllü olmak isteyenler de web sitesinden başvurularını tamamlayabiliyorlar.

Bültenden

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), yeni dönem kayıtları başladı. İlköğretim çağındaki çocukların ücretsiz olarak başvurabileceği etkinlik noktalarında çocuklar, TEGV’in çocuk dostu mekânlarında eğlenirken öğrenecek ve temel yaşam becerilerini geliştirecekler.

Bilişimden sanata birçok farklı program yer alıyor

Çocukların çağdaş eğitim olanakları ile buluşturmak için çalışmalar yürüten ve gerçekleştirdiği etkinliklerle çocuklara umut olan TEGV, sonbahar etkinlik döneminde çocuklara kapılarını açtı. TEGV, Türkiye’nin 27 ilinde bulunan 6 Eğitim Parkı, 43 Öğrenim Birimi ve 26 Ateşböceği ile toplam 75 etkinlik noktalarında ve dijital platformlarda çocuklara nitelikli eğitim desteği veriyor. Çocuklara bilişim, okuma, matematik, fen, sanat ve İngilizce olmak üzere altı ana dalda etkinlikler hazırlayan TEGV’de bütün etkinlikler gönüllülerin desteğiyle hayata geçiriliyor.

Multidisipliner bir öğrenme modeli sunuyor

TEGV’in atölyelerinde, çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânı sunuluyor. Çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren atölyeler ve etkinlikler eğlenceli olduğu kadar multidisipliner bir öğrenme modeli olarak kabul ediliyor. Bu sayede çocuklar, geleceğe dair becerilerini geliştirme ve potansiyellerini keşfetme şansı yakalıyor.

Kayıt için TEGV’in en yakın etkinlik noktalarına ve programlarıyla ilgili detaylı bilgiye www.tegv.org adresinden ulaşabilirsiniz.

TEGV gönüllüsü olabilirsiniz

Çocuklara eğitim desteği verebilmek için zaman ayıran, bilgi ve deneyimlerini paylaşan, sevgileriyle çocukları daha güzel bir geleceğe hazırlayan TEGV gönüllüleri 27 ildeki 75 etkinlik noktasında çocuklarla buluşuyor. Gönüllüler yaşadıkları topluma yarar sağlayacak projeler içinde yer alarak hem sosyal sorumluluklarını yerine getirme fırsatı buluyor hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlıyorlar. TEGV’de gönüllü olmak için 18 yaşını doldurmuş olmak ve lise mezunu olmak gerekiyor. İstisnai gönüllülük kapsamında izin süreçlerine bağlı olarak 15-17 yaş gönüllü desteği de sağlanabiliyor. Bu koşullara sahip, çocuk sevgisiyle dolu herkes www.tegv.org sitesinden başvuru yaparak TEGV’de gönüllü olmanın ilk adımı atabiliyor. Daha sonra vakıf tanıtımı, temel gönüllü eğitimini ve program gönüllü eğitimini kapsayan ‘adım adım’ gönüllülük süreci belirlenmiş yönlendirmeler ve takiple yürütülüyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı saatlerde ücretsiz eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf Türkiye genelinde halen 27 ilde 6 Eğitim Parkı, 43 Öğrenim Birimi ve 26 Ateşböceği ile toplam 75 etkinlik noktasında çocuklara nitelikli eğitim desteği vermeye devam ediyor.

Yorum yapın