TUDEM Güz kataloğu belli oldu

Ağustos 30, 2024

TUDEM Güz kataloğu belli oldu

TUDEM Yayınları’nın güz kataloğu belli oldu.

Tanıtım bülteninden:

Usta yazar Mavisel Yener, edebiyatın en eski türlerinden ”deneme”yi odağına aldığı Denemeye Değer‘de gençlerin zihnini meşgul eden çetrefilli konuları hem eğlenceli hem de yaratıcı bir dille tartışmaya açıyor. Bilime yaslanan kurgularıyla her daim merak uyandıran Mehmet AtillaAtatürk’le Bir Gün‘de, bu kez yapay zekânın şaşırtıcı marifetlerini gün yüzüne çıkarıyor ve okurları, Büyük Önder’in kullandığı eşyaların dile geldiği bir müzeye konuk ediyor. Mizahşör kalemiyle gençliğin nabzını tutan Hanzade Servi, Ayrımın Altı Derecesi Teoremi ekseninde sürükleyici bir hikâye anlattığı Babamla Aramdaki 6 Kişi‘de, kayıp bir pilotun peşinde gizemli bir uçak kazasının izini sürüyor. Ödüllü şair Altay Öktem‘in Renkleri Duyan Çocuk adını verdiği yeni çalışması, çocuklara şiir tahlilleriyle şiirden anlam çıkarma, şiiri doğru bir bakış açısıyla okuma becerisi kazandırıyor. Hukukçu-yazar Dilge Güney‘in büyük beğeni toplayan 1 GB Adalet romanıyla aynı evrende geçen son kitabı Piyon ise ilkgençlik çağındaki özgür ruhların dünyasına göz kırpan cesur ve çarpıcı bir bilimkurgu. Güz kataloğumuzun en büyük sürprizi ise şüphesiz, dil alanındaki ezber bozan yapıtlarıyla tanınan Feyza Hepçilingirler‘in, geçmişi, bugünü ve geleceği iç içe geçiren yeni kitabı, Hitit Prensesi Arinna olacak! Tuba Aktaş Deli ile Nuri Kurucu‘nun 2023 Tudem Edebiyat Ödüllü romanları da güz döneminde raflardaki yerini alacak.

Dünya çocuklarının okuduğu kitaplar yine Tudem kataloğunda!

Çeviri eserler seçkimiz de saygın yazarların dünya çapında ses getiren yapıtlarıyla iyice genişliyor. Fransız çocuk edebiyatının genç yıldızlarından Mickaël Brun-Arnaud‘un ”Ormandaki Kitabevi” dörtlemesinin ilk halkası olan Köstebeğin Anıları, gizemli bir yolculuk eşliğinde okurları felsefi sorgulamalara itiyor. Ülkemizde de çok sevilen ”Riko ve Oskar” kitaplarının yazarı Andreas Steinhöfel bu defa efsane serinin Riko karakterinin hiç bilinmeyen küçüklüğüne götürüyor bizleri. Çorba Dayanışması‘yla ününü pekiştiren Ben Davis, ”Lenny Lemmon” adını verdiği delifişek bir okul serisiyle kahkahanın pimini çekiyor. Louis Sachar‘ın ele avuca sığmayan ”Marvin Redpost” serüvenleri ise son sürat yoluna devam ediyor. Ayrıca, her yıl yeni bir kitabını yayınlamaya özen gösterdiğimiz Salah Naoura, filme de çekilen Matti, Sami ve Evrenin En Büyük Üç Hatası ile akıllara zarar bir taşınma hikâyesi anlatıyor. Klasikleşen ”Tom Gates” külliyatının en yenisi Ne, Canavar mı? ise, 2024 güzünün en çok beklenen kitapları arasında sivriliyor.  

Okuma kültürüne katkı sunan çok özel koleksiyonlar…

İyi birer edebiyat okuru yetiştirmek hedefiyle 2. ve 3. sınıf öğrencileri için oluşturduğumuz ”Tek Başıma Okuyorum!” koleksiyonu yepyeni eserlerle seçkisini zenginleştiriyor. Yazarlık yaşamında 50. yılını geride bırakan Aytül AkalMükemmel Öykü ile çocuk edebiyatında sansür ve otosansür konularını mercek altına alıyor. Düş sihirbazı Koray Avcı Çakman‘ın kaleme aldığı Sınıfın Görünmez Kahramanları, süper güçlerin kimi zaman sanıldığı kadar süper olamayabileceğini gösteriyor. Pelin Güneş‘in mizah imbiğinden süzülen Bizim Robot Hasta ise vidalarından birindeki basit bir paslanma yüzünden yatağa düşen bir ev robotunun komik hikâyesini sayfalarına taşıyor.

Okumakta güçlük çeken veyahut kitaplara mesafeli duran çocuklara okumayı sevdirmek için tasarladığımız ”SEN de OKU” koleksiyonumuz da son mahsul serüvenlerle giderek palazlanıyor. Mavisel YenerBilmeceli Hayvan Şiirleri ile çocukların esnek düşünme yetilerini geliştirirken bütüne varma, parça bütün ilişkisi kurma gibi kazanımlar sağlıyor. Mehmet Atilla ise Miguel de Cervantes’in ölümsüz eseri Don Kişot‘u, şövalyelik ruhunu günümüz çocukları için yeniden canlandırmak adına ”SEN de OKU Klasikler” kapsamında bir kez daha sözcüklere döküyor.

Son olarak, okumayı yeni söken ve okuma hızını artırmak isteyen çocuklar için hazırladığımız ”Küçük Yıldızlar – İlk Okuma Kitaplığı” farklı okuma seviyelerine yönelik üç yeni macera ile güz kataloğumuzu renklendiriyor.

Güz dönemi kitaplarımızı keyifle okumanız dileğiyle…

Kataloğu incelemek için >>>

edebiyathaber.net (30 Ağustos 2024)

Yorum yapın