Koç Üniversitesi Yayınları’nın (KÜY) Tarih ve Sosyoloji kategorilerinde yayımladığı Mekân ve Millet: Yunanistan ve Türkiye’nin Coğrafyalarının Oluşumu raflardaki yerini aldı.
Tanıtım Bülteninden:
Nikiforos Diamandouros,Thalia Dragonas ve Çağlar Keyder’inderlediği kitap, Ebru Kılıç tarafından Türkçeye kazandırılan eser, Türkiye ile Yunanistan’ın birlikte örülmüş tarihleri üzerine disiplinlerarası bir diyalog kurma girişiminde bulunuyor.Yunan ve Türk akademisyenler, coğrafyayı ve milliyetçiliği, dini ve seküler, etnik ve anayasal ilkelerin sürekli gerilim halinde olduğu Yunanistan ve Türkiye bağlamında ele alıyor.
Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan Mekan ve Millet: Yunanistan ve Türkiye’nin Coğrafyalarının Oluşumu adlı kitap raflardaki yerini aldı. Tarih ve Sosyoloji kategorilerinde yayımlanan ve P. Nikiforos Diamandouros, Thalia Dragonas ve Çağlar Keyder’in derlediği kitap, Ebru Kılıç tarafından Türkçeye kazandırıldı.
Mekân ve Millet, Türkiye ile Yunanistan’ın birlikte örülmüş tarihleri üzerine disiplinlerarası bir diyalog kurma girişimini konu ediniyor. Yunan ve Türk akademisyenler, coğrafyayı ve milliyetçiliği, dini ve seküler, etnik ve anayasal ilkelerin sürekli gerilim halinde olduğu Yunanistan ve Türkiye bağlamında ele alıyor.
Kitabın ilk kısmı, mekânla ilişkili ulus ve modernlik öncesi anlamlandırmalar ile modernleşmecilerle ulus-devlet kurucularının projeleri arasındaki çelişkilerin araştırıldığı makalelerden oluşuyor. Kıbrıs’la ilgili makalelerden oluşan ikinci kısımda, kitap boyunca aydınlatılmaya çalışılan bazı sorunların adada yarım yüzyılı aşkın bir süredir yaşanmakta olduğu ortaya konuyor. Daha geniş bir coğrafyanın ele alındığı üçüncü kısımdaysa yazarlar, Trakya, İzmir, Antakya ve İstanbul’a ilişkin anlatıları ele alıyor ve bu bölge ve şehirlerin sakinlerinin mekâna ve toplumsal ilişkilerin somutluğuna kök salmış hayatlarını tasvir ediyor.
edebiyathaber.net (25 Mayıs 2018)