Türkiye Yayıncılık Kurultayı 5-6 Haziran’da

Haziran 5, 2024

Türkiye Yayıncılık Kurultayı 5-6 Haziran’da

Türkiye Yayıncılar Birliği, 5 ve 6 Haziran’da yayıncılık kurultayı düzenliyor. Bu yıl, Türkiye Yayıncılar Birliği eski başkanlarından Afa Yayınları’nın kurucusu Atıl Ant anısına düzenlenecek kurultay, yayıncılık alanındaki gelişmeleri yakından takip etmek ve sektörün sorunlarına çözüm bulmak amacıyla iki yılda bir düzenlediği Türkiye Yayıncılık Kurultayı’nı dört yıl aradan sonra yeniden fiziki olarak gerçekleştiriyor.

5 ve 6 Haziran 2024 tarihlerinde İstanbul’daki Yapı Kredi Kültür Merkezi‘nde düzenlenecek olan kurultayda yayınlama özgürlüğü, telif hukuku, eğitim müfredatı, e-ticaret, dijital pazarlama, dijital dönüşüm, yeni iş modelleri, yapay zekâ ve yayıncılıkta güncel yasal düzenlemeler gibi birçok önemli konu ele alınacak.

Bu yılın öne çıkan bir diğer özelliği ise odak ülke olarak Kore yayıncılığına dikkat çekilecek olması. Kore Yayıncılar Birliği Başkanı Chulho Yoon ve Kore Yayıncılar Birliği Direktörü Iroo Joo’nun katılacakları programda, Kore’nin güncel yayıncılık politikaları, sektör büyüklüğü, kitapta sabit fiyat uygulamaları, kitap kent projeleri gibi konularda bilgi ve deneyim paylaşılacak.

Kurultayın ikinci günü, yani 6 Haziran 2024 Perşembe günü, sektör profesyonellerinin bir araya geldiği B2B buluşmalar düzenlenecek. Yayıncılık sektöründe yeni iş modellerini tanıtmak üzere dijital çözümler, kağıt, matbaa ve teknoloji firmaları sunumlarıyla programa katkı sunacaklar.

Sektörün en köklü buluşmalarından biri olan Türkiye Yayıncılık Kurultayı’nın iki günlük ayrıntılı programına buraya tıklayarak erişilebilir. Kurultaya katılabilmek için gerekli kayıt formuna ise buradan erişilebilir.

edebiyathaber.net (31 Mayıs 2024)

Yorum yapın