Türkiye Yazarlar Sendikası, kuruluşunun 50. yılı kapsamında başlattığı “Edebiyat Matineleri”ni “Bir Şair, Bir Yazar” başlığıyla sürdürüyor

Ekim 12, 2024

Türkiye Yazarlar Sendikası, kuruluşunun 50. yılı kapsamında başlattığı “Edebiyat Matineleri”ni “Bir Şair, Bir Yazar” başlığıyla sürdürüyor

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), kuruluşunun 50. yılı kapsamında başlattığı “Edebiyat Matineleri”ni “Bir Şair, Bir Yazar” başlığıyla sürdürüyor.

Yazarlar ve okurlar, matine öncesinde Zincirlikuyu Mezarlığı’nda 11.00’de Fakir Baykurt’u ziyaret edecek. Ziyaretten sonra ise Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde Fakir Baykurt ve Cahit Sıtkı Tarancı anılacak.

TYS Başkanı Adnan Özyalçıner’in açılış konuşmasıyla başlayacak sezonun ilk matinesinde Tahir Şilkan’la Fakir Baykurt’un kızı Işık Baykurt bir söyleşi yapacak. Ardından  Nevra Bucak, Baykurt’un bir öyküsünü, Niyazi Yaşar bir şiirini seslendirecek. Matinede yazarın “Yılanların Öcü” romanından Metin Erksan’ın 1962 yılında beyaz perdeye uyarladığı aynı adlı filminden kareler de gösterilecek.

Matine, Cahit Sıtkı Tarancı anmasıyla sürecek. Bu bölümdeyse Turgay Fişekçi, şairin şiirleri ve şiir dünyası üzerine konuşacak. Yavuz Özdem, Tarancı’ın şair dostu Ziya Osman Saba’ya yazdığı mektuplardan birini okuyacak. Matine şairler Osman Hakan A., Mehmet Altun, Cenk Kolçak ve Nisa Leyla’nın sahneye taşıyacakları  Tarancı şiirleriyle sona erecek.

edebiyathaber.net (12 Ekim 2024)

Yorum yapın