Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), 50. yılını kutladı

Ekim 1, 2024

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), 50. yılını kutladı

Yazıya dair bir kültürel bellek oluşturmak ve düşünce ile ifade özgürlüğünü savunmak amacıyla 1974 yılında kurulan Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), 50. yılını 29 Ekim 2024 Pazar günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda görkemli bir şekilde kutladı.

Etkinlik, Gülsen Tuncer ve A. İlhan Gülek’in sunumuyla başladı. Kutlama, yönetmenliğini Engin Ayça’nın yaptığı ve hazırladığı “Dile Kolay: 50 Yıl, TYS 50 Yaşında” belgeselinin gösterimi ile açıldı. Belgeselin ardından, bağlama üstadı Muzaffer Özdemir’in türküleri, Tiyatro Simurg ve Onur Toparlak’ın “Yazmanın Erdemi” adlı şiir-müzik dinletisi, Sanat Fabrika’nın dans gösterisi, Sabahattin Taşdöğen’in şarkıları ve Mavi İz Çok Sesli Halk Türküleri Korosu’nun türkülerle sahne alması izleyicilere coşku dolu anlar yaşattı.

Etkinlikte ayrıca, Aslı Öngören, Turgay Kantürk ve Cüneyt Uzunlar, Nâzım Hikmet’in Kuvâyi Milliye Destanı’ndan bir bölümü sahneledi. TYS’nin 50. yıl kutlamasında, dayanışma bilinciyle bir araya gelen sendika üyeleri ve dostları bu anlamlı günü güçlü bir şekilde kutladı.

edebiyathaber.net (1 Ekim 2024)

Yorum yapın