Süleyman Yılmaz’ın “Sürdürülebilir Tarım Mümkün mü?” adlı kitabı, ücretsiz e-kitap olarak Yeni İnsan Yayınevi etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Ekolojik Anayasa, Ekolojik Yaşam Rehberi, Tarım ve Gıdanın Dönüşümü, Gıda Bağımsızlığı başlıklarımızdan sonra Sürdürülebilir Tarım Mümkün mü? kitabımız da artık herkese ücretsiz!
Doğa şimdiye kadar kendi dinamikleri içerisinde kendi modellerini oluşturmuştur. Biz, insan toplulukları olarak bu modellere uyduğumuz sürece sürdürülebilir bir tarım ve yaşam biçimi oluşturabiliriz. Aksi takdirde sonuç er ya da geç doğanın ve yaşam ortamımızın yıkımıdır. Biz yeşil bakış açımız doğrultusunda yukarıdan tek bir model önermeyi kendimizde bir hak olarak da görmüyoruz. İnsanlık tarımsal üretime geçtiği on bin yıllık süre içinde yaptığı hatalar ve elde ettiği başarılardan edindiği deneyimlerin ışığında yüzlerce değişik model ortaya çıkarabilme potansiyelini içinde zaten taşımaktadır. İnsan türü, geleceği pek çok nedenle tehdit altındayken, buna kendi geleceğini kurtarma ve doğa ile yeniden barışabilme adına zaten zorunludur.
Parçası olduğumuz doğaya bütüncül bir bakış ekseni etrafında enerjiden, ulaşıma, sanayiden, kentleşmeye kadar tüm yaşam radikal bir dönüşüme gerek duymaktadır. Politik olarak tüm insanların bu sorunların büyüklüğünün farkına varmalarını sağlamak yeterli değil, hep birlikte harekete geçmenin zamanıdır. Küçük çiftçilerin toprakları üzerinde üretim yapmaya devam edip bizleri doyurabilmeleri için bizler de dünyanın tüm sokaklarını şenlikli taleplerimizle doldurmalıyız.
Biz de bu talebimizi dile getirmek için bu eseri siz okurlarımızın ücretsiz erişimine açıyoruz.
Buraya tıklayarak kitabımızı indirebilirsiniz.
Henüz indirip okumaya başlamadıysanız Ekolojik Yaşam Rehberi kitabımızı buradan, Ekolojik Anayasa başlıklı kitabımızı buradan, Tarım ve Gıdanın Dönüşümü kitabımızı buradan, Gıda Bağımsızlığı kitabımızı buradan indirebilirsiniz.
Doğanın bir hak öznesi olarak tanınmasının ve doğanın haklarının anayasal güvence altına alınmasının Türkiye’nin, Covid-19 da dâhil, bütün acil meselelerinden bağımsız olmadığını, demokratik, eşitlikçi yeni bir dünyanın kurulması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Başka bir dünyanın ve yeni bir insanın mümkün olduğuna inanıyor, bu taleplerle herkesi ekolojik bir dönüşümün parçası olmaya çağırıyoruz. Yayımladığımız kitapların bu yolda olan herkese katkı sağlamasını umuyoruz. Şimdiden Dünya Çevre Günümüz kutlu olsun. Taleplerimize buradan ulaşabilirsiniz.
Daha sürdürülebilir bir dünya dileğiyle, iyi okumalar.
edebiyathaber.net (5 Haziran 2020)