Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Sinema Çalıştayı, 10-12 Ekim 2024’Te Antalya’da gerçekleşecek

Ağustos 25, 2024

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Sinema Çalıştayı, 10-12 Ekim 2024’Te Antalya’da gerçekleşecek

Bu yıl 10-12 Ekim 2024 tarihleri arasında Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Sinema Çalıştayı gerçekleştirilecek.

Bültenden

Sinema meslek örgütleri, dernekler, sendikalar ve sinema akademisyenlerinden oluşacak çalıştay katılımcıları, Türkiye’de sinemanın güncel sorunlarını çeşitli konu odakları merkezinde irdeleyecekler. Çalıştayın düzenleme kurul başkanlığını ve yürütücülüğünü İstanbul Kültür Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Perihan Taş Öz ve TÜRSAV Genel Sekreteri, SE-YAP haysiyet kurulu üyesi, Sinebir yönetim kurulu üyesi, senarist ve yönetmen Aydın Sayman üstleniyor. Çalıştayın onursal danışmanlığını ise yapımcı, Özen Film’in kurucusu Mehmet E. Soyarslan, yapımcı, senarist, Belge Film’in kurucusu Sabahattin Çetin ve İstanbul Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Akbulut yürütüyor.

10 – 12 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Sinema Çalıştayı’nda sinema filmlerinin yaratım, yapım ve dağıtım sürecine ilişkin temel sorunlar, üç güne yayılarak, dokuz oturumda tartışılacak. Akademisyen ve meslek profesyonelleri ile dernek, vakıf, meslek birliği, sendika ve ilgili devlet kurumları temsilcilerinden oluşacak çalışma grupları her biri üç saat sürecek toplam dokuz oturumda ilgili başlıkları tartışarak sonuç bildirgelerine imza atacaklar.

Telif hakları, kopyalama bedelleri, sinema filmleri ve dizi setlerinde iş koşullarının gözden geçirilmesi, devlet destekleri, yapım sorunlarının aşılması, akademik ve mesleki eğitim sorunları, film festivalleri, sinema salonlarının yapısı ve temel sorunları, sinemada seyir kültürü, belgesel sinemanın üretim ve gösterim sürecindeki temel sorunlar, film dağıtım sorunları, sınıflandırma ve yaş kararları, sinemada kültürel miras ve arşivcilik gibi birçok önemli konunun mercek  altına alınacağı oturumların yanı sıra çalıştay programı dahilinde iki  tane de panel gerçekleştirilecek.

Çalıştayın sonuç bildirgeleri festivalin ardından dijital ve matbu kopya olarak basılarak sinema yaşamının bileşenleri ve ilgili kurumlarla paylaşılacak. Çalıştayda, önerilen başlıklar çerçevesinde yapılacak tartışmalar sonrasında bir sonuç bildirgesi yazılması ve bu bildirgenin Türkiye’de sinem alanının kurumsallaşmasına, sektördeki sorunların çözümünde ve sektör bileşenleri ile akademi arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinde kılavuz ve yol gösterici olması hedefleniyor.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Sinema Çalıştayı, 10 Ekim 2024 tarihinde saat 13.00’te gerçekleşecek açılış resepsiyonu ile başlayıp 12 Ekim 2024’te sonuç bildirgelerinin okunmasıyla sona erecek.

Çalıştaydaki dokuz çalışma grubunun konu odakları festivalin internet sitesinden açıklanacak olup, çalıştayı takip edebilmek için ilgili departmana ayrıca akredite olunması gerekiyor.

Yorum yapın