Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahiplerini buldu

Eylül 16, 2024

Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahiplerini buldu

Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahiplerini buldu. Hrant Dink’in doğum gününde verilen ödülleri, bu yıl Türkiye’den Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve Sierra Leone’den kadın hakları savunucusu Rugiatu Neneh Turay kazandı.

Her yıl Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de verilen Uluslararası Hrant Dink Ödülü, bu yıl da kadın hakları mücadelesine önemli katkılarda bulunan kişi ve kurumlara takdim edildi. Tören, Hrant Dink Vakfı’nın websitesi ve sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı.

2024 yılının ödül sahipleri Türkiye’den Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve Sierra Leone’den kadın hakları savunucusu Rugiatu Neneh Turay oldu. Ödül, insan hakları ve barış için mücadele eden, ayrımcılığa ve şiddete karşı direnen kişi ve kurumlara veriliyor.

Ödül töreninin jürisi, Açık Radyo, CAJAR, Aslı Bâli, Fatmagül Berktay, Wolfgang Kaleck, Reşat Kasaba, Ara Ghazarian, Cem Mansur, Zeynep Oral, Tilbe Saran ve Rakel Dink’ten oluştu. Gecenin açılış konuşmasını yapan Rakel Dink, dünya genelinde artan şiddet ve ayrımcılığa dikkat çekti.

2009’dan bu yana verilen ödül, her yıl Türkiye’den ve Türkiye dışından birer kişiye veya kuruma veriliyor. Ayrıca ödül gecesinde, Hrant Dink Ödülü ilkelerine uygun faaliyet gösteren kişi ve oluşumlar, “Işıklar” adı altında kamuoyuna takdim ediliyor. Ödül, barış, adalet ve özgürlük idealleri uğruna bireysel risk alan, ayrımcılık ve şiddete karşı mücadele edenlere ilham kaynağı olmayı amaçlıyor.

edebiyathaber.net (16 Eylül 2024)

Yorum yapın