Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali 22-29 Ekim arasında

Ekim 22, 2024

Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali 22-29 Ekim arasında

Bu yıl 10.’ncusu düzenlenecek Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali (UTEF), 22-29 Ekim 2024 tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirilecek.

UTEF, gezici bir festival olma özelliği taşıyor ve dünyanın ilk 15 edebiyat festivali arasında yer alıyor. Bu yıl 18 farklı ülke edebiyatını, 18 edebiyat türü üzerinden inceleyecek olan festival, her ülkenin yaşayan edebiyat değerine saygı duruşunda bulunacak. 18 Ülke edebiyatını, 18 edebiyat türü üzerinden inceleyecektir. 18 edebiyat değerine atfedilirken, bir ülkenin yaşayan edebiyat değerini onurlandırılacak.

Festivalin açılışı Kızlar Manastırı’nda yapılacak ve bu yılki teması “İz ve Mekan” olacak. Bu tema bağlamında ilk oturumu Ali Ayçil, Gamze Güller ve Ümit Yaşar Gözüm’ün konuşmacı olarak katılacağı “Yükselen Değer Edebiyat Festivalleri Kentler, Mekanlar ve Edebi İzler” olacak.

Açılış töreninin ardından ilk oturumda, Türk edebiyatının tanınmış isimlerinden Ali Ayçil, Gamze Güller ve Ümit Yaşar Gözüm, “Yükselen Değer Edebiyat Festivalleri Kentler, Mekanlar ve Edebi İzler” başlıklı konuşmalarıyla katılacak.

Festival boyunca edebiyat karşılaştırmaları, sergiler, yazar imzaları ve yerel kültür ile sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek. Festivalin kapanış etkinliği ise “Edebiyatta Moda” başlığı ile Kızlar Manastırı’nda yapılacak.

edebiyathaber.net (22 Ekim 2024)

Yorum yapın