Uluslarası Pen Kulübü’nden Wattpad’ın erişim yasağının kalkması yönünden çağrı

Temmuz 19, 2024

Uluslarası Pen Kulübü’nden Wattpad’ın erişim yasağının kalkması yönünden çağrı

Amatör ve profesyonel yazarların hikâyelerini yayınladığı Wattpad’e Türkiye’de erişim engellenin gelmesinin yankıları sürüyor. Uluslarası Pen Kulübü Başkanı Burhan Sönmez, yasağın bir an önce kalkmasına yönelik çağrıda bulundu:

“Yetkililerinin Wattpad’i hiçbir gerekçe göstermeden yasaklama kararı, Türkiye’deki okuma ve yazma alanına yönelik giderek artan baskıların bir başka örneğidir. Yazarlar ve okuyucular, yaratıcı içeriği sansür korkusu olmadan özgürce oluşturabilmeli ve bunlara erişebilmelidir. Yetkilileri Wattpad’e uygulanan keyfi yasağı kaldırmaya ve ifade özgürlüğünü sürekli kısıtlamaya son vermeye çağırıyoruz.”

Burhan Sönmez, PEN Uluslararası Başkanı.

12 Temmuz 2024’te Ankara’daki bir mahkeme hikaye anlatma platformu Wattpad’e erişimi hiçbir gerekçe göstermeden engelledi. Özellikle gençler arasında popüler olan ve Türkiye’de önemli sayıda kullanıcıya sahip olan platform, yazar adaylarının özgün öyküler yayınlamasına ve dünyanın her yerindeki okuyucularla bağlantı kurmasına olanak tanıyor. 17 Temmuz’da Türkiye Yayıncılar Birliği, PEN Türkiye ve Türkiye Yazarlar Birliği, yasağın okuma ve yazma özgürlüğüne bir saldırı olduğunu kınayan bir bildiri yayınlamıştı.

edebiyathaber.net (19 Temmuz 2024)

Yorum yapın