Toprak Işık’ın kaleme aldığı Doğan Gençsoy’ın resimlediği Robot – Hisler adlı kitabı Doğan Çocuk tarafından yayımlandı.
Tanıtım bülteninden:
Zeyn sanal sınıfındaki derse korsan oyununda kullandığı avatarıyla girince ceza alması kaçınılmazdı.
Yazılım Tarihi Müzesi’ne gidecek ve tıpkı eski insanlar gibi kod yazmayı öğrenecekti. Evet, Zeyn yapay zekânın yeni yeni keşfedildiği o dünyayı merak ediyordu ama bu eski teknoloji hiç eğlenceli değildi.
Ancak Zeyn o sıkıcı müzede hiç ummadığı bir şeyle karşılaşacak, yaşadığı inanılmaz macera sonunda
“yeni dünya”ya bakışı tamamen değişecekti.
Klavyenin tuşlarına dokundu. Müzelerde hiçbir şeye dokunmalarına izin verilmezdi. Oysa burada istediği gibi kurcalayabileceği bir bilgisayar vardı. Bunu düşünerek tuşlara basmaya başladı. Çıkan takur tukur sesler çok hoşuna gitti. Aklına buradaki her şeyin sanal olduğu geldi. Önündeki gerçek bilgisayar değildi ki.
“Önemli olan hislerin gerçekliğidir! Onları doğuran olaylar gerçek olmasa bile…”
Toprak Işık, 1973 yılında Elazığ’da doğdu. Üniversite birinci basamak sınavında Türkiye dokuzuncusu, ikinci basamak sınavında Türkiye on altıncısı olarak girdiği Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 1996 yılında mezun oldu. Bir süre New York’ta yaşadıktan sonra yazarlığa daha fazla zaman ayırabilmek için 2008 yılından itibaren İstanbul’a yerleşti ve mühendislik yaşamını araştırma-geliştirme projelerinde danışmanlık yaparak sürdürmeye başladı. Yetişkinler ile çocuklara yönelik otuzdan fazla kitap ve Devlet Tiyatroları repertuvarında yer alan üç oyun yazdı. Ayrıca yoksulluk, tüketim kültürü ve toplumsal cinsiyet konularında akademik çalışmalar yürütüyor. Uluslararası konferanslarda sunulmuş bildirileri, ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunuyor. Seher Cesur Kılıçaslan ile birlikte gerçekleştirdikleri, oyun teorisi ve davranışsal iktisadın yoksullukla mücadeleye olası etkilerine yönelik çalışmaları, 2015 ve 2019 yıllarında ABD’de kitap bölümü olarak yayımlandı. “Yine Seher Cesur Kılıçaslan ile birlikte yazdıkları “Toplumsal Cinsiyet ve Efsaneden Gerçeğe Türkiye’de Kadın” ve “Hassas Mevzularda Matrak Muhabbetler” adlı kitapları bulunmaktadır.”
Doğan Gençsoy, İllüstratör, animatör ve komik.
1987 yılında Bursa’da doğan sanatçı sonra büyüdü. Maltepe Üniversitesi Çizgi Film-Animasyon Bölümünde eğitim gördü. Serbest çizgi film sanatçısı olarak televizyon ve internet için video klip, tanıtım filmleri, 2D animasyon alanlarında çalışırken çocuk kitapları resimledi. Çalışmalarını halen İstanbul’daki masasında sürdüren sanatçı, tüm medyalar için çizim, animasyon ve komedi üretmeye devam ediyor.
edebiyathaber.net (9 Ocak 2025)