Michael Pocalyko‘nun “Dümenci” adlı romanı, Tülün Er çevirisi ve Paspartu Yayınları etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Paspartu Yayınları, gerilim türündeki yeni romanını yayınladı. Kendisi de bir Wall Street profesyoneli olan Michael Pocalyko’nun Wall Street’in dışarıya pek az sızdırılan dünyasından hareketle yazdığı gerilim romanı DÜMENCİ raflarda yerini aldı.
Kitap 2. Dünya Savaşı’nda Almanca bilgisiyle seyrüseferci olan bir babanın tanık olduğu bir sahne ile başlıyor. Seyrüseferci’nin iki oğlu var, biri Wall Street’te çalışıyor, diğeri Wall Street’in kurallarını değiştirecek bir dümen çeviriyor. Kitabın yormayan kurgusu baba ve evlatların tecrübelerini kesiştirene dek, finans dünyasının kapalı kapılarının ardında geçen olaylar bir biri ardına sıralanıyor. Dümenci, mevcut internet altyapısının ticari olarak işlevsizliğinden hareket ederek “Geleceğin İnterneti” projesini hayata geçirmek üzere Wall Street’in en büyük finansman projesini hayata geçirmeye çalışıyor. Projenin büyüklüğü işin içine Senato’yu, istihbaratı, teknoloji endüstrisini, Ortadoğu kökenli gizemli para hareketlerini de kaçınılmaz olarak dâhil ediyor. Baba evlat ilişkilerinin derinliklerindeki gezintiler sadece sürprizlerin değil, dramatik temaların da altyapısını oluşturuyor.
1954 yılında Pennsylvania’da doğan ve girişim sermayesi finansmanı, kurumsal yönetim ve iş dünyası ekonomisi uzmanı Pocalyko’nun; Muhlenberg, Harvard ve Wharton’dan dereceleri var. Çıkış kitabını 1977’de yayınladı. Deniz Piyadeleri komandosu olarak Beyrut’taki çok-uluslu kuvvette yer aldı ve istihbarat operasyonlarına katıldı. Reagan döneminden bu yana Washington’da “kalan son ilerici Cumhuriyetçi olarak” siyasetle ilgileniyor ve 1997’de kuruculuğunu yaptığı ve hızlı büyüyen firmalara odaklı butik bir yatırım bankası olan Monticello Capital’in CEO’luğunu sürdürüyor.
Tülin Er çevirisiyle yayınlanan kitap 464 sayfadan oluşuyor. Kitapla ilgili daha fazla bilgi ve okuma parçası için http://www.matbuat.com.tr/THE-NAVIGATOR__UD37 linki takip edilebilir. Kitabın videosu içinse https://www.youtube.com/watch?v=KSo7BzcXHzs linki ziyaret edilebilir.
edebiyathaber.net (18 Ağustos 2016)