William Morris’in “Nasıl Yaşıyoruz ve Nasıl Yaşayabiliriz?” adlı kitabı DeliDolu yayınları tarafından yayımlandı.
Tanıtım bülteninden:
Herkes için özgür, adil, eşitlikçi bir dünya mümkün!
Delidolu’nun “Ne Yapmalı?” adlı kurmaca dışı kitaplar dizisinin yeni kitabıNasıl Yaşıyoruz ve Nasıl Yaşayabiliriz?, görsel sanatlar ve tasarım tarihinin en etkili isimlerinden biri olan William Morris’in daha iyi bir dünya hayalini okurlarla buluşturan antikapitalist bir manifesto.
Aslında bir konuşma metni olan ve ilk kez 1887 yılında yazıya dökülen Nasıl Yaşıyoruz ve Nasıl Yaşayabiliriz?, sanat, toplum, ekonomi üzerine analizler ve gündelik yaşamdan örneklerle kapsamlı bir kapitalizm eleştirisi sunuyor.
Uluslararası çalışmalarıyla adından övgüyle bahsettiren illüstratör ve akademisyen Korkut Öztekin’in farklı teknikleri bir araya getirerek resimlediği Nasıl Yaşıyoruz ve Nasıl Yaşayabiliriz?, günümüzün tüketim ve rekabet odaklı kapitalist düzenini alt etmenin tek yolu olarak sınıf devrimine işaret ediyor.
Çalışma hayatınızı boş zamanınızdan ayrı düşünebilir misiniz? Ya üretim biçiminizi? Neleri kim için ürettiğinizi, ürettiklerinizin ve emeğinizin ne kadarına sahip olabildiğinizi? Güzel olduğunu varsaydığınız bir çevrede, doğayla tehlikeli bir egemenlik ilişkisi kurmadan, teknoloji ve makinelerin esiri olmadan, eşit, adil, savaşsız ve özgür bir toplumda yaşamak; yalnızca tüketerek veya başkaları için üreterek değil, istediğiniz şeyleri keyifle, kendiniz için üreterek, insanca bir ömür sürmek mümkün mü? William Morris’in bu sorulara bir yanıtı ve herkese bir daveti var: sınıf mücadelesi.
Nasıl Yaşıyoruz ve Nasıl Yaşayabiliriz?, içinde yaşadığı topluma karşı sorumluluk hisseden herkes için zihin açıcı, cesur bir kılavuz.
William Morris Hakkında
William Morris 1834’de, Londra yakınlarındaki Walthamstow’da dünyaya geldi. On dokuzuncu yüzyılın en bilinen ve en çok övgü alan tekstil tasarımcısı olarak sanat tarihine yön veren eserlere imza atan Morris, şiir, roman, siyasi deneme ve makaleler yazdı. Aynı yüzyıl boyunca İngiltere’de gelişen Arts and Crafts (Güzel Sanatlar ve El Sanatları) akımının öncülerinden biri olmasının yanı sıra sosyalist kimliğiyle de tanınıyor.
Korkut Öztekin Hakkında
Korkut Öztekin 1976 yılında, İzmir’de doğdu. 2002’de, Bilkent Üniversitesi, Grafik Tasarım bölümünü bitirdi. Osmanlı Anadolusu kırsalında geçen hayalet öykülerinin toplandığı, Türk çizgi roman serisi Deli Gücük’teki çalışmalarıyla tanındı. Clive Barker’ın Hellraiser: The Dark Watch serisinde Tom Garcia’ya destek verdi. Yakın zaman içerisinde, Frank Miller’in RoboCop: Last Stand adlı çizgi roman serisinde başçizer olarak çalıştı. Şu an Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik bölümünde tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalışıyor.