Serkan Sandıkçıoğlu’nun “Yanlış Oran” adlı romanı Ayrıkotu Kitap etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Bir hikâye var, zamanın ötesinde bir hikâye… Büyüleyici bir yolculuk, sonsuz yaşamların ve bilinmezliklerin sırlarıyla dolu… Bu hikâye, Yanlış Oran adlı romanın kalbinde yatıyor.
A, B ve C adlı üç ana karakterin hikâyesidir bu.
Serkan Sandıkçıoğlu’nun çok yakın zamanda Ayrıkotu Kitap’ta yayımlanan eseri Yanlış Oran, bilim kurgu alanındaki nefes kesen serüveniyle Antik Babil’den, Beytü’l Hikme’ye ve günümüze kadar pek çok bilim insanının hayatını sorgulamamıza neden oluyor. Bilim kurgu severler, bir sonraki sayfaya geçmek için sabırsızlanırken hep “Acaba?” diyecekler. Gizemli bir mağaradan CERN’e uzanan bu yolculukta, sürekli şaşırıyoruz.
Yanlış Oran, bir cenaze merasimiyle başlıyor. Kekiklerin arasından geçerek bir mağaraya yolculuk yapıyoruz ilk başta. Mağara; A,B ve C’nin sonsuz yaşamlarının başladığı ve sona erdiği yerdir. A, son hayatında, Angel adındaki torununa bütün bilgi birikimini aktarmak için bir kitap yazmıştır. Bu kitap, Angel büyüdüğünde büyük bir öneme sahip olacak ve kirli sırların ortaya çıkması için hikâyeyi sınırların ötesine taşıyacaktır. A’nın kitapta paylaştığı bilgiler, eskiden kardeşten öte gördüğü B’nin şeytani planlarının dünyayı kaosa sürüklemesine ve birçok insanın hayatının karanlığa gömülmesine neden olacaktır.
Romanın içinde yer alan bilim heyetinin üzerinde çalıştığı proje, kitaba ilginç bir boyut ekliyor. Toryumdan enerji üretimi konusundaki detaylar, hikâyeyi daha da derinleştirirken, yazarın gerçekliğe dokunuşları geçmişte yaşanan bazı trajik olaylara dikkatimizi çekiyor. Altında derin araştırmaların yattığı başarılı olaylar örgüsü, yazarın kendine özgü anlatımıyla tüm insanlığa evrensel mesajlar gönderiyor.
Serkan Sandıkçıoğlu ile yapılan bir söyleşide, yazar hikâyeye şifreler ve semboller yerleştirdiğini belirtiyor ve bir bölümün başına koyduğu bir aforizmayı şöyle açıklıyor: “’Şüpheli olanı araştırmazlar ama apaçık olanı sorgularlar! -57’ cümlesinde 57 karakter bulunuyor, peki nedir bu 57? O bölümde hikâyemize bir profesör dâhil oluyor, anısına saygısızlık etmemek için hiçbir yerde ismini vermedim. Çok kısa bir araştırmayla kim olduğu bulunabilir, birkaç yerde onun meşhur ‘Kurtarıcının üzerinde oturuyorsunuz ama haberiniz yok,’ cümlesini de vurguladım. Maalesef bu güzel insan, 30 Kasım 2007 tarihinde bir uçak kazasında aramızdan ayrıldı ve kazada toplam 57 kişi hayatını kaybetti. İşte 57’nin maalesef böyle acı bir anlamı var,” diyor yazar.
Kurgunun büyülü melodisine kulak verdiğinizde Newton’un, Nikola Tesla’nın, Edison’un ve daha pek çok bilim insanının adımlarını derinlerde işiteceksiniz. Yanlış Oran, zamanın ötesindeki sırların, bilim ve gizemin harmanlandığı, geçmişin gölgeleri ve geleceğin ışığının buluştuğu bir hikâye okuyucuya sunuyor. Okur severleri bu gizemli dünyaya adım atmaya davet eden roman, kesinlikle okunması gereken bir eser.
edebiyathaber.net (18 Temmuz 2023)