Michael Filimowicz’in editörlüğünde hazırlanan Yapay Zeka ve Yaratıcı Çalışmanın Geleceği The Kitap tarafından Arzu Leman Orcan çevirisiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden:
İş dünyasının ve yaratıcılığın geleceği hızla değişiyor. Michael Filimowicz’in bu eseri, teknolojinin yaratıcı süreçleri nasıl yeniden şekillendirdiğini gözler önüne seriyor. Yapay zeka ve algoritmaların sanattan medyaya, tasarımdan eğitime kadar pek çok alandaki etkisini ele alan bu kitap, hem günümüz yaratıcı profesyonelleri hem de geleceğin iş dünyasına hazırlanmak isteyenler için bir rehber niteliğinde.
Yaratıcılığa dayalı işlerde yapay zekânın üretimden kullanıcı deneyimine kadar hemen her alanda kullanılması, sadece ortaya konulan sonucu değil, çalışma anlayışını da kökten değiştirdi: İnsan-robot meslektaşlığına yönelik yeni bir tartışma alevlendi, yeni iş tanımları ve ekonomik modeller ortaya çıktı ve sanatçılar ile zanaatkârların kimlikleri ve üretim süreçleri değişti.
İletişim, bilgisayar bilimleri, medya, müzik ve robotik gibi farklı alanlarda çalışan pek çok araştırmacı, disiplinler arası bir yaklaşım kullanarak insan emeği ve yapay zekânın bir arada kullanılmasından doğan çeşitli sorulara yanıt bulmayı amaçlıyor.
Filimowicz, yaratıcı süreçlerin otomasyonla nasıl dönüşebileceğini tartışırken, insanoğlunun eşsiz yetenekleriyle teknolojiyi nasıl bir araya getirebileceğimizi sorguluyor. Yaratıcılık ve teknoloji arasındaki bu yeni dünyaya adım atmaya hazır mısınız?
Yazar Hakkında:
Michael Filimowicz, Simon Fraser Üniversitesi İnteraktif Sanatlar ve Teknoloji Okulu’nda (SIAT) kıdemli öğretim görevlisidir. Bilgisayar aracılı iletişim, görsel-işitsel prodüksiyon, yeni medya sanatı ve yaratıcı yazarlık alanlarında deneyim sahibidir. Yaptığı araştırmalarla yeni multi-modal görüntüleme teknolojileri ve formları geliştirmekte, oyun, sürükleyici sergiler ve simülasyonlar da dahil olmak üzere farklı uygulama bağlamlarında yeni form faktörlerini keşfetmektedir.
Çevirmen Hakkında
Arzu Leman Orcan, English High School for Girls ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde eğitim gördü. Çeşitli çok uluslu şirketlerde farklı pozisyonlarda çalıştı. Ayrıca 1989 yılından bu yana birçok çeviri firması ve yayınevi ile freelance çevirmen olarak çalışmaya devam ediyor.
edebiyathaber.net (20 Kasım 2024)